Carlitov način: Uspon do moći (2005)

CARLITO'S WAY: RISE TO POWER (Originalni naziv)

akcija kriminalistički

Trojica zatvorskih prijatelja pokušavaju uspjeti u opakom svijetu droge i kriminala

 
Režija: Michael Bregman
Scenarij: Edwin Torres, Michael Bregman
Uloge: Jay Hernandez, Mario Van Peebles, Michael Kelly, Luis Guzmán, ...

Filmografija

"Carlitov način: Uspon do moći" je nezahvalno uspoređivati s "Carlotovim načinom" iz 1993. Braina De Palme jednostavno jer je ovaj potonji jedan od najboljih kriminalističkih filmova svih vremena. No bez obzira na tu činjenicu, "Carlitov način: Uspon do moći" itekako se ima čime pohvaliti. Još jednom, na vrlo uvjerljiv način ćemo vidjeti kako izgleda i funkcionira svijet kriminala u kojem nema mjesta za slabiće ili pokajnike.

Carlito Brigante (Jay Hernandez), Earl (Mario Van Peebles) i Rocco (Michael Kelly) postaju najbolji prijatelji za vrijeme svog boravka u zatvoru. Nakon što su pušteni na slobodu, Rocco se upušta u trgovinu drogom s talijanskom mafijaškom obitelji koju predvodi Artie Bottolota Sr. (Burt Young), a Carlito u dogovore s Leroyjem "Hollywoodom Nickyjem" Barnesom (Sean Combs) oko teritorija na kojem će raspačavati drogu. Ubrzo trojica prijatelja postanu vrlo moćni. Kada se Earl odluči preseliti na Barbados sa svojom djevojkom i ostaviti se dilanja heroina, njegov mlađi brat se sukobi s mafijaškom obitelji pa Carlito i Rocco moraju riješiti problem kako bi spasili živote.

U ulogama nerazdvojnih prijatelja upečatljivi su Jay Hernandez, Mario Van Peebles i Michael Kelly, dok je pravo iznenađenja filma poznati hip hoper P. Diddy u ulozi Hollywood Nickyja.


Komentari (0)

Foto