Zvjezdane mape (1997)

STAR MAPS (Originalni naziv)

komedija drama

Latinoamerički mladić koji želi biti glumac primoran je raditi za svog oca u bordelu

 
Režija: Miguel Arteta
Scenarij: Miguel Arteta
Uloge: Douglas Spain, Efrain Figueroa, Kandeyce Jorden, Martha Velez, Lysa Flores...

Filmografija

"Zvjezdane mape" redatelja Miguela Arteta isprva će nas privući neobičnim scenarijem iz kojeg će većina pročitati da se radi o komediji, no zapravo je riječ o jednom vrlo nekonvencionalnom filmu o disfunkcionalnoj latino obitelji, njihovim snovima i nemilosrdnoj stvarnosti ispričanoj na šarmantan način koji ne bježi od ozbiljnosti teme.

Carlos (Douglas Spain) želi biti glumac, no njegov otac Pepe (Efrain Figueroa) svog sina vidi kao prodavača mapa s označenim kućama slavnih, što je zapravo paravan za obiteljski zanat, točnije prostituciju. Iako nevoljko, Carlos pristane ostati jedan od očevih zaposlenika dok se ne probije u glumačkom svijetu Hollywooda. Naposljetku, jedna od njegovih klijentica (Kandeyce Jorden), zvijezda sapunice, ponudi mu posao u svom showu. Iako Pepe pokušava uvjeriti sina da ga ona samo iskorištava, Carlos se usprotivi ocu. Međutim, vrlo brzo će shvatiti da nije ni sanjao koliko je svijet oko njega surov.

Annette Murphy je izvrsna u ulozi prostitutke i očeve djevojke, a Douglas Spain vrlo uvjerljiv kao muška prostitutka, u filmu koji će možda nekima uništiti snove, drugima pokazati svijet koji nisu znali da postoji, a trećima samo dobru zabavu.


Komentari (0)

Foto