Umijeće slušanja (2006)

The Night Listener (Originalni naziv)

triler

Kada je tišina smrtonosna... poslušajte istinu

 
Režija: Patrick Stettner
Scenarij: Armistead Maupin, Terry Anderson
Uloge: Robin Williams, Toni Collette, Joe Morton, Sandra Oh, Rory Culkin

Filmografija

Gabriel je radio voditelj koji ima zavidan auditorijum prije svega zbog izuzetno osobnih monologa, u kojima se u najvećoj mjeri bavi vezom sa svojim partnerom Jessom, koji je HIV pozitivan.

Kada se Jessovo zdravstveno stanje popravi, na Gabrielovo (Robin Williams ) iznenađenje, on mu priopći da mu treba više prostora i da je odlučio prekinuti s njim. Gabriel je potresen i nema volje za poslom sve dok mu Ashe (Joe Morton), prijatelj koji se bavi izdavaštvom, ne pokloni knjigu koja se još nije pojavila na tržištu. U pitanju su memoari Petea D. Loganda, četrnaestogodišnjeg dječaka koji je obolio od AIDS-a. U toj knjizi opisano je djetinjstvo dječaka koji je bio maltretiran i Gabriel je dirnut njegovom pričom. 

Jedne noći, Gabrijl dobija poziv od Petea, koji tvrdi da je veliki obožavatelj njegove emisije, ali taj poziv prekida Donna, Peteova stroga i zaštitnički nastrojena maćeha. Dok se Gabriel divi knjizi, on počinje dovoditi u pitanje njenu istinitost, i uz Aninu pomoć, pokušava istražiti sve podatke u vezi sa Peteovom pričom. Kako otkriva sve više nejasnih detalja, Gabriel počinje sumnjati da Pete nije pravi autor knjige i da je Donna stvorila njegovu užasavajuću prošlost s namjerom da postigne uspjeh kod čitatelja. 


Komentari (0)

Foto