Posao (2003)

THE JOB (Originalni naziv)

akcija drama kriminalistički

Daryl Hannah u ulozi hladnokrvne kriminalke i istovremeno buduće majke pune ljubavi

 
Režija: Kenny Golde
Scenarij: Kenny Golde
Uloge: Daryl Hannah, Brad Renfro, Dominique Swain, Eric Mabius, Alex Rocco, ...

Filmografija

Jedna od najmarkantnijih i najdarovitijih hollywoodskih plavuša, glumica i redateljica Daryl Hannah (Splash, The Last Supper) nastupila je 2003. u dva filma u kojima je odglumila profesionalnu ubojicu. I dok je njezin lik jednooke Elle u filmu "Kill Bill Vol. 1" Quentina Tarantina postao svjetski poznat, glumičin lik CJ March u kriminalističkoj drami "The Job" ostao je u sjeni prethodnog hita.

Zagonetna CJ March (D. Hannah) plaćena je ubojica koja već godinama radi za mafijaša Vernona Craya (A. Rocco). Umorna od posla CJ jedva prihvati posljednji zadatak koji joj je dao nemilosrdni Cray odlučivši da se nakon toga definitivno povlači. Meta joj je preprodavač droge Troy Riverside (B. Renfro) koji se i sam upetlja u ubojstvo. No CJ se nađe na kušnji kada shvati da je trudna baš kao i Troyova djevojka Emily (D. Swain)...

Film je djelo redatelja i scenarista Kennyja Goldea (Food for Thought, dokumentarna serija Intimate Portrait), a riječ je o spoju kriminalističkog zapleta, elemenata obiteljske drame, ljubavne priče i akcijskog trilera. Redatelj Golde usredotočio se na profile svojih (anti)junakinja i (anti)junaka pokušavajući u kriminalnom miljeu naglasiti obrise ljudskosti i potrebe za bliskošću.

U tom je smislu lik Daryl Hannah efektna dihotomija hladnokrvne kriminalke, koja je zbog trauma iz djetinjstva sklona autodestrukciji, i buduće majke koja je spremna učiniti sve za svoje dijete i mladića koji se u nju iskreno zaljubio. Ovu je dvojnost glumica vrlo dobro iskoristila u svom uvjerljivom nastupu koji je i najbolji element Goldeova filma.

U ostalim su ulogama nekadašnja dječja glumačka zvijezda B. Renfro (Klijent, Vrijeme osvete), zatim D. Swain koja je pozornost privukla naslovnom ulogom u "Loliti", E. Mabius (serije O.C. i Ugly Betty) te dobitnik Emmyja A. Rocco (That Thing You Do!, humoristična serija The Famous Teddy Z). "Posao" je 2003. prikazan u jednom od popratnih programa Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu.


Komentari (0)

Foto