DOA: Dead or alive (2006)

DOA: DEAD OR ALIVE (Originalni naziv)

akcija avantura

Jedna od općenito uspješnijih adaptacija slavne istoimene borilačke igrice

 
Režija: Corey Yuen
Scenarij: J.F. Lawton, Adam Gross
Uloge: Jamie Pressly, Devon Aoki, Holly Valace, Sarah Carter, Natassia Malthe, ...

Filmografija

Za uspjelu ekranizaciju istoimene videoigrice "DOA: Dead or Alive" zaslužan je Corey Yuen, koji se kao redatelj boriliački filmova potvrdio odlično prihvaćenim "Transporterom", "So Close" i "Kuen Su". Dovoljno se prisjetiti "Matrixa" i "Mortal Combat" pa će nam biti jasno da "DOA" nije prva ekranizacija neke videoigrice, no ono što svakako ide u prilog ovoj boriliačkoj adaptaciji jest činjenica da su je najveći kritičari - gameri vrlo dobro prihvatili, što je vrlo rijedak slučaj.

DOA je turnir u borilačkim vještinama u kojem sudjeluju samo najbolji borci i koji se odvija na misterioznom otoku. Christie Allen (Holly Valance), seksi pljačkašica dragulja, Tina Amstrong (Jaime Pressly), profesionalna hrvačica, te Kasumi (Devon Aoki), ninja princeza, izabrane su za sudionice ovog ultimativnog obračuna u kojem pobjednik, tj. preživjeli, osvaja 10 milijuna dolara. Uskoro djevojke shvate da se neće boriti samo za osvajanje prvenstva, već će im ozbiljna prijetnja biti Donovan (Eric Roberts), prvak turnira, i njegova kći Helena Douglas (Sarah Carter). Kasumi se odlučila prijaviti na turnir kako bi saznala što se dogodilo s njezinim bratom kojem se izgubio svaki trag nakon što je sudjelovao u prvenstvu, Tina da bi sebi dokazala koliko je sposobna, dok Christie ima plan provaliti u trezor koji se nalazi na otoku.
Poput "Charliejevih anđela", u glavnim ulogama imamo tri lijepe i smrtonosne djevojke - Jamie Pressly, Devon Aoki i Holly Valace, dok se u ulozi glavnog negativca pojavljuje legendarni Eric Roberts.

Komentari (1)

Foto