Gorka osveta (2017)

Ouro Verde (Originalni naziv)

telenovela

Iako je prošlo 15 godina, on se vraća kako bi osvetio smrt svoje obitelji

 
Režija:
Scenarij:
Uloge: Diogo Morgado, Joana de Verona, Luís Esparteiro, Manuela Couto

Filmografija

Portugalska dramska serija, snimljene 2017. godine u 110 nastavaka. Serija je osvojila međunarodni Emmy za najbolju telenovelu 2018. godine.

Jorge Monforte je brazilski poduzetnik i vlasnik poljoprivrednog carstva Ouro Verde. Upravo je stekao značajan udio u kompaniji Banco Brandao Ferreira da Fonseca, koju vodi bogata i moćna portugalska obitelj bankara na čelu sa Miguelom Fererom de Fonescom. Jorge postaje član Upravnog odbora. Novost nije dobro prihvaćena u obitelji Da Fonesca – opravdano sumnjaju u stvarne namjere ovog stranca.
Naime, Jorge Monforte je novi identitet Ze Marie Magalhesa, za koga su petnaest godina svi mislili da je mrtav. On se vraća u namjeri da osveti smrt svoje obitelji.
Joao Magalhesa, otac Ze Marie, prije petnaest godina bio je financijski direktor u kompaniji obitelji Da Fonesca u vrijeme skandaloznog otkrića financijske prijevare u toj firmi i zloupotrebe kapitala. Joao je iskorišten kao žrtveno janje i firma ga optužuje za prijevaru. Joao prijeti da će u javnosti iznijeti svo „prljavo rublje“ iz kompanije, ukoliko se optužbe ne povuku. On i njegova obitelj bivaju ubijeni, a cijela situacija je izlažirana kako bi izgledala kao ubojstvo i samoubojstvo.
Igrom slučaja, jedini preživeli je Jorge. Kada se probudi iz kome, Ze Maria je zbunjen i u početku se ne sjeća događaja. Potražit će Miguela, kako bi mu pomogao da pronađe posao. Istog dana upoznaje djevojku u koju se zaljubljuje, ne znajući da je ona Miguelova kćer. S vremenom mu se vraća sjećanje i polako sagledava situaciju kakva jest. Miguelova tajna više nije sigurna...

Komentari (0)

Foto