America (2009)

America (Originalni naziv)

drama

Nakon jednog traumatičnog događaja nesretni 16-godišnjak završi u centru za rehabilitaciju

 
Režija: Yves Simoneau
Scenarij: Joyce Eliason
Uloge: Philip Johnson, Rosie O'Donnell, Ruby Dee, Tim Rhoze, Jade Yorker

Filmografija

America je 16-godišnji dječak s problematičnom prošlošću i, kako se čini, jako nesigurnom budućnošću. Dok se nalazi u centru za rehabilitaciju, mora se uz pomoć svoje terapeutkinje i drugog pacijenta naučiti suočiti sa svojim demonima iz prošlosti kako bi mogao započeti novi život.

U filmu "America“, dr. Maureen Brennan (Rosie O'Donnell), psihijatrica u centru za rehabilitaciju mladih, upoznaje svoga najnovijeg pacijenta, šesnaestogodišnjega dječaka iz dviju rasa po imenu America (Philip Johnson). Kroz njihove seanse, dr. Brennan pomaže Americi da se pomiri sa svojim životom koji nalikuje vožnji na vlakiću smrti koji je počeo kad je oduzet svojoj majci ovisnici o cracku i smješten kod skrbnika kao beba. Kratko vrijeme stabilnosti u njegovu životu bilo je kad je America živio s gđom Harper (Ruby Dee), postarijom dadiljom jedne od njegovih skrbničkih obitelji.

Poslije je ponovno s majkom, no ona uskoro napušta Americu i on je ponovno smješten u skrbništvo. Zaostaje u školi i pun je ljutnje i America se povlači još dalje od društva nakon godina seksualnog zlostavljanja. Nakon što je pokušao samoubojstvo, America je smješten u centar za rehabilitaciju gdje mu dr. Brennan pomaže suočiti se sa svojom bolnom prošlosti i otkriti potporu i hrabrost koje treba da ponovno počne živjeti.


Komentari (0)

Foto