srijeda, 19.06.2024 19:05

Nevjerojatne inženjerske pogreške (2018)

Massive Engineering Mistakes / Engineering Catastrophes (Originalni naziv)

dokumentarni

Sve o inženjerskim pogreškama koje su imale katastrofalne posljedice

sez.5 ep.3Stanovnici New Yorka naglo se bude kad razorni pad dizalice izazove kaos na ulicama Manhattana. Stručnjaci otkrivaju kako je tek mali porast vjetrovitosti doveo do velike katastrofe.
 
Režija: N/A
Scenarij: N/A
Uloge: David Hitt, Jason Dietz

Filmografija

Od nevjerojatnog do apsurdnog: ova serija otkriva goleme pogreške i promašaje o kojima inženjeri radije ne bi govorili. Analiziramo u čemu su pogriješili te otkrivamo kako su te pogreške ispravljene.

Istražujemo najneobičnije i katkada ubojite inženjerske promašaje. Zašto je zemlja progutala osam neizmjerno vrijednih Corvetta u Kentuckyju, što je dovelo do samouništenja goleme danske vjetroturbine i zašto se glavni most na autocesti u Melbourneu iznenada srušio prilikom izgradnje? Od tragičnog pada dizalice u ruralnom Ohiju do britanske brane koja je umalo izazvala katastrofu, otkrivamo inženjerstvo koje je stvorilo kaos. Zahvaljujući projektantskim timovima, očevicima i ekspertnim skupinama, analiziramo što je pošlo po zlu, istražujemo zašto su pogreške ostale neotkrivene i doznajemo što inženjeri poduzimaju kako bi se spriječile buduće katastrofe.

Komentari (0)

Foto