Majčina molitva (1995)

MOTHER'S PRAYER (Originalni naziv)

drama

Majka oboljela od side prije smrti nastoji zbrinuti svog sina kod najboljih udomitelja

 
Režija: Larry Elikann
Scenarij: Lee Rose
Uloge: Linda Hamilton, Noah Fleiss, Bruce Dern, Kate Nelligan, RuPaul, ...

Filmografija

Ova potresna priča režirana je kao drama u kojoj se glavna junakinja hvata ukoštac s problemom, a ne kao sentimentalna melodrama koja treba izazvati suze. Tom učinku pridonosi Linda Hamilton, glumica u čijoj glumi nikad nema nepotrebnog dramatiziranja i patetike. Za ulogu Rosie bila je nominirana za Zlatni globus, a osvojila je nagradu Cable ACE za glavnu žensku ulogu, dok je Noah Fleiss u ulozi T. J.-a bio ocijenjen kao buduća glumačka zvijezda i bio je nominiran za Young Artist Award.

Rosemary Holmstrom živi sa sinom T. J.-om. Muž joj je umro, s braćom i sestrama nije u dobrim odnosima, roditelji joj nisu živi, nema bliskih prijatelja. Ona i T. J. imaju blizak odnos.

T. J. je pametan dječak i zreo za svoje godine, a Rosie je po naravi vedra, otvorena majka puna razumijevanja i zajedničkih sklonosti, često se sa sinom čak i rola. Kad dozna da boluje od side, teško joj je prihvatiti tu činjenicu, zatim se opire liječenju, a potom, kad shvati da umire, traži načina da zbrine sina.

U agencijama za usvajanje djece ne pristaju da ona sama bira adoptivne roditelje. U dogovoru sa sinom, objavljuje svoju priču u novinama i poziva zainteresirane da se jave. T. J. i sam prolazi kroz fazu nevjerice da mu je majka bolesna, ljutnje što ga je izdala jer će ga napustiti i straha.

 


Komentari (0)

Foto