Battlestar Galactica (2004)

Battlestar Galactica (Originalni naziv)

akcija sf

Posljednji ostaci čovječanstva kreću u potragu za novim domom, tajanstvenom trinaestom kolonijom

 
Režija:
Scenarij:
Uloge: Edward James Olmos, Mary McDonnell, Jamie Bamber, James Callis, Tricia Helfer

Filmografija

Narodi 12 kolonija već su 40 godina u miru sa svojim neprijateljima Cyloncima, ali mir se raspada kad Cylonci podmuklo napadaju kolonijalni obrambeni sustav i uništavaju sve gradove u nuklearnoj eksploziji. Cylonce su mnogo desetljeća ranije stvorili kolonisti kao složene robote s umjetnom inteligencijom. Zahvaljujući dobivenoj inteligenciji i svijesti, s vremenom se okreću protiv svojih ljudskih gospodara u 1. ljudsko-cylonskom ratu.

Jedna od najpopularnijih znanstveno-fantastičnih serija "Battlestar Galactica" klasična je pustolovina flote sastavljene od ljudi koji su jedni preživjeli razorni nuklearni napad robota Cylonaca. Suočeni s bitkom u kojoj ne mogu pobijediti protiv smrtonosnog neprijatelja, prisiljeni su pobjeći pod zaštitom jedinog preostalog bojnog broda, zastarjele Galactice.

Proganjani od Cylonaca - od kojih su neki preuzeli ljudski oblik - zapovjednik Adama (Olmos) i predsjednica Roslin (McDonnell) vode ove posljednje ostatke čovječanstva u potragu za novim domom - planetom zvanim Zemlja.


Komentari (2)

Foto