San o Africi (2000)

I Dreamed of Africa (Originalni naziv)

drama

Mlada talijanka prihvati bračnu ponudu muškaraca koji živi u Africi

 
Režija: Hugh Hudson
Scenarij: Kuki Gallmann, Paula Milne
Uloge: Kim Basinger, Vincent Perez, Liam Aiken, Garrett Strommen, Eva Marie Saint...

Filmografija

Nije mogla odoljeti glasnom zovu Crnoga kontinenta, ali jednom kada se našla u Africi, shvatila je kako tamošnji život nema puno veze s onim kakvog je poznavala. Kim Basinger je Kuki, žena koja je odlučila pratiti svoj san o Africi pod svaku cijenu. Temeljena na stvarnom iskustvu, ova dirljiva drama o nemirima duše redatelja Hugha Hudsona, na rijetko dojmljiv način spaja svu slikovitu egzotiku i uzbudljivost kontinenta s klasičnim dramskim materijalom unutarnjih dvojbi osobe koja smisao svoga života ne može pronaći ma gdje god ga tražila.

Razvedena pripadnica talijanskoga visokog društva, Kuki (Kim Basinger) nakon automobilske nesreće iz temelja mijenja svoj život. Prihvaća bračnu ponudu Paola Gallmanna (Vincent Perez), čovjeka kojega slabo poznaje, te se seli s njim i svojim sinom u Keniju. Tamo se mora suočiti s Paolovom ljubavi prema pustolovinama te čestim višednevnim izbivanjima, kao i sa strašnim olujama, lavovima i zmijama, a mora pronaći i zajednički jezik sa susjednim domorodačkim plemenom.

Unatoč majčinim pozivima da se vrati kući, Kuki ostaje u Africi, nadajući se da će nekako ipak uspjeti obuzdati Paola...


Komentari (0)

Foto