Adamov zid (2008)

Adam's Wall (Originalni naziv)

drama

Židovski tinejdžer i šarmantna libanonska djevojka upuštaju se u zabranjenu vezu

 
Režija: Michael MacKenzie
Scenarij: Dana Schoel, Michael MacKenzie
Uloge: Jesse Aaron Dwyre, Flavia Bechara, Paul Ahmarani, Maxim Roy, ...

Filmografija

U četvrti Mile End u Montrealu židovski tinejdžer Adam Levy zaljubi se u libanonsku djevojku Yasmine Gibran... Borba mladih ljubavnika da ostanu skupa svakim danom postaje sve teža. Što se oni više zaljubljuju, to se njihove obitelji osjećaju više izdanima. Istine se otkrivaju, a Adam i Yasmine kreću na putovanje koje će iskušati njihovu ljubav... Mogu li oni srušiti zidove koji ih razdvajaju?

Na putu za audiciju za glazbenu školu Adam upozna Yasmine koja sudjeluje u studentskom prosvjedu. Kada demonstracije izmaknu kontroli, nađu se zajedno u gomili dok se škola evakuira. Možda je propustio audiciju, ali je upoznao djevojku svojih snova! Zgodni i sramežljivi Adam i profinjena i strastvena Yasmine privučeni su jedno drugomu. Njihova ljubav raste, ali dolazi do komplikacija.

Adam se boji da njegov ortodoksni djed i rabin, s kojim Adam živi otkako su mu roditelji ubijeni u Izraelu, neće prezati ni od čega kako bi prekinu njegovu vezu s „arapskom djevojkom“. Obnovljeni sukob na Bliskom istoku sve je bliži domu kada Yasminein život biva uvučen u kaos nakon što dozna da joj je majka nestala tijekom bombardiranja Bejruta.


Komentari (0)

Foto