Pogreb (1996)

THE FUNERAL (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Trojica braće, gagnstera iz moćne obitelji moraju se suočiti sa svim svojim neprijateljima

 
Režija: Abel Ferrara
Scenarij: Nicholas St. John
Uloge: Christopher Walken, Benicio Del Toro, Vincent Gallo, Christopher Penn, ...

Filmografija

"Pogreb" je majstorsko djelo velikog redatelja, u kojem glume veličine poput Christophera Walkena, Vincenta Galla, Chrisa Penna, Isabelle Rossellini, Benica Del Torra i Annabelle Sciore.

Moćna njujorška gangsterska obitelj našla se u teškoj situaciji. S jedne strane prijete im neprijateljski nastrojeni sindikalisti, a s druge brutalni korporacijski šefovi. Veliko breme naslijeđa dovest će do bijesa, boli, ludila i ubojstva u obitelji za koju su tri brata, Ray (Christopher Walken), Chez (Chris Penn) i Johnny (Vincent Gallo) spremni učiniti sve i bez imalo straha suočiti se s neprijateljima.

Svoju veliku ljubav prema New Yorku Abel Ferrara prenio je na veliki ekran u mnoštvu filmova koje je režirao, no zauvijek će ostati upamćen po "Bad Lieutenantu", u kome je Harvey Keitel odigrao ulogu karijere i prema kojem je nedavno napravljen remake s Nicolasom Cageom u glavnoj ulozi, te po "King of New York", u kojem je i Christopher Walken odigrao rolu za pamćenje. Dakle, radi se o dva remek-djela zahvaljujući kojima je Abel Ferrara početkom 90-tih postao najuzbudljiviji redatelj na svijetu.

New Yorku i svom omiljenom glumcu, Christopheru Walkenu, koji još jednom glumi bossa obitelji, Ferrara se  vratio u "Pogrebu", mračnoj netipičnoj gangsterskoj drami kroz koju bez imalo glamura i veličanja mafijaškog načina života, s osjećajem za atmosferu, razumijevanjem i suosjećanjem prema likovima dočarava njihove traume, ludilo i bespomoćnost.


Komentari (2)

Foto