Kensingtonska palača - dostojna princeze (2017)

Inside Kensington Palace: Fit For A Princess (Originalni naziv)

dokumentarni

Odlazimo u unutrašnjost Kensingtonske palače

 
Režija: Stuart Strickson
Scenarij: N/A
Uloge: Nicholas Rowe, Safron Beck, Catherine Duchess of Cambridge, Al Gregg

Filmografija

Uz pomoć arhive, upućenih sugovornika i igrane rekonstrukcije, odlazimo u unutrašnjost Kensingtonske palače, koja je već 329 godina kraljevska rezidencija. Gotovo je sto godina starija od Buckinghamske palače i uistinu je spektakularan kraljevski posjed u kojem trenutačno žive dobro poznate kraljevske ličnosti, uključujući budućega kralja Williama i njegovu suprugu Kate te novi glamurozni par kuće Windsor - Harryja i njegovu suprugu Amerikanku Meghan Markle.

U Kensingtonskoj palači rodila se i odrasla kraljica Viktorija. Ondje su se najveće holivudske zvijezde zabavljale s princezom Margaret i njezinim mužem Anthonyjem Armstrong-Jonesom. Također, ondje se princeza Diana preobrazila u svjetsku ikonu.
Tijekom stoljeća ovaj je kraljevski dom svjedočio žalosti, skandalima i tragedijama. Za neke je bio utočište, za druge tamnica. Tijekom Drugog svjetskog rata bio je zatvoren, kraljevska je obitelj bila evakuirana, a posjed pretvoren u topničku bazu.
U osamdesetima Kensingtonska je palača postala poprište tzv. rata Walesovih kad se Charlesov i Dianin brak raspadao. Drama je kulminirala u studenome 1995. kad je 23 milijuna ljudi gledalo kako Diana otvoreno govori o životu u Kensingtonskoj palači, krivi Charlesovu vezu s Camillom za raspad njihova braka te priznaje vlastitu nevjeru. Danas je nastupilo glamurozno novo doba i u palači živi snažnija, modernija kraljevska obitelj. Najpopularniji članovi britanske kraljevske obitelji ujedinjeni su u želji da Kensingtonska palača ponovno postane dom kao stvoren za princezu.

Komentari (0)

Foto