ponedjeljak, 20.01.2020 21:35

Istrage prometnih nesreća (2018)

Istrage prometnih nesreća (Originalni naziv)

dokumentarni

Emisija na tjednoj bazi istražuje posljedice prometnih nesreća

U emisiji govorimo o pješacima u prometu i kakve im sve opasnosti prijete na hrvatskim prometnicama. Naši reporteri bili su na prvom 3D pješačkom prijelazu u Rovinju. Savjete o vožnji daje princeza Charlene od Monaka i pilot Formule 1 Charles LeClerc. U rubrici Ljiljane Vinković Što nas ljuti gost je proslavljeni vaterpolist Perica Bukić. U Autoškoli učimo kako vući neispravno vozilo. Gosti emisije su Darko Grac iz Službe za sigurnost cestovnog prometa i Damir Novak, voditelj Ureda provjere stručne osposobljenosti u HAK-u. Voditelj: Ognjen Golubić Urednici: Ognjen Golubić i Helena Krmpotić Urednik projekta: Ranko Varlaj
 

25 minutnu emisiju vodi Juraj Šebalj, uređuje i vodi Ognjen Golubić, a urednik projekta je Ranko Varlaj. Redatelj Luka Čurčić.

Ova aktualna emisija na tjednoj bazi istražuje posljedice prometnih nesreća, uz analizu sa svim relevantnim stručnjacima te državnim (gradskim) službama (MUP, HAK, Hitna pomoć, HAC, itd.) Urednik projekta Ranko Varlaj ističe: ''Cilj nam je otkriti kroz aktualne primjere - zašto se uistinu određena prometna nesreća dogodila te kako prevenirati i smanjiti broj poginulih i stradalih u prometu. Pri tome, naše kamere će pratiti ne samo cestovni, već i željeznički, brodski ili zračni promet.'' Naglasak je na prevenciji i edukaciji svih sudionika u prometu, kroz razne rubrike, primjerice ''Autoškola'', koja pojašnjava i podsjeća na važeće prometne propise.

Komentari (3)

Foto