ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Što muškarci žele (2001)

One Night at McCool's (Originalni naziv)

komedija kriminalistički

Opasno zavodljiva i manipulativna djevojka zagorčava živote četvorice muškaraca

 
Režija: Harald Zwart
Scenarij: Stan Seidel
Uloge: Matt Dillon, Liv Tyler, Mary Jo Smith, Michael Douglas, Paul Reiser, ...

Filmografija

Neobična kriminalistička komedija redatelja Haralda Zwarta, "Što muškarci žele" ne daje potpuno jasan odgovor na naslovno pitanje, ali vrlo dobro pokazuje da ni muškarci sami to ne znaju. Spajajući atmosferu film-noira s komičnim odušcima i živopisnim likovima, film je ovo kao stvoren za sladokusce, kojima će se zasigurno svidjeti i narativni okvir filma.

Nesretnoga konobara Randyja (Matt Dillon) često mori razmišljanje kako mu je život dosadan i predvidljiv, sve dok jedne noći nakon kasne smjene na ulici ne spasi zavodljivu Jewel (Liv Tyler) od silovanja. Ispostavi se kako je čovjek koji ju je pokušavao silovati njezin ljubomorni dečko Utah (Andrew Silverstein), a sve je bila samo zamka kako bi opljačkali Randyja. Međutim, Jewel ubija svoga dečka, uđe u vezu s Randyjem i malo-pomalo preuzme vlast u njegovoj kući. Uskoro, Jewel Randyju toliko zamuti prosuđivanje da ovaj počinje obijati tuđe stanove. No, nije konobar jedini kojega je opasna Jewel očarala, jer u redu čeka i njegov rođak Carl (Paul Reiser) i detektiv Dehling (John Goodman), koji istražuje Utahovu smrt.
"Što muškarci žele" nije ispričan na klasični način, nego se većina filma sastoji od likova koje portretiraju odlični Matt Dillon, John Goodman i Paul Reiser, koji prepričavaju svoje srcobolje i (ne)romantične trenutke vezane za prevrtljivu Jewel koju tumači Liv Tyler. Poseban komični efekt izazivaju gotovo potpuno suprotstavljena viđenja istih situacija od strane različitih likova.

Komentari (2)

Foto