Krvna osveta (1997)

BROOKLY STATE OF MIND (Originalni naziv)

akcija kriminalistički

Priča o nasilju na kojem počiva prividni mir mnogih problematičnih četvrti Brooklyna

 
Režija: Frank Rainone
Scenarij: Frank Rainone, Frederick J. Stroppel
Uloge: Vincent Spano, Maria Grazia Cucinotta, Danny Aiello, Abe Vigoda, Tony Danza

Filmografija

Prijatelji iz djetinjstva, Al Stanco (Vincent Spano) i Nicky Vetrino (Ricky Aiello), još uvijek žive u istom predgrađu u kojem su odrasli i rade za lokalnog poduzetnika Franka Parentea (Danny Aiello). Dok nemilosrdni Nicky uživa u brutalnostima njihovih sve češćih nasilnih zadataka, Al, nadareni bubnjar, ipak je više glazbenik nego mafijaš...

Progonjen očevom smrću prije 20 godina, Al je rastrgan između prezira prema nasilju i odanosti prema šefu, koji ga bespogovorno štiti, ali zahtijeva apsolutnu poslušnost.

Kada se u njegovu zgradu doseli lijepa, ali tajanstvena Gabriela (Maria Grazia Cucinotta), Al se u nju zaljubi, no uskoro se otkrije kako su njeni motivi dolaska također skriveni u kriminalnoj prošlosti opasnog susjedstva.

Ova napeta akcijska drama brzog ritma i agresivne režije razotkriva nasilje na kojemu počiva prividni mir mnogih problematičnih četvrti Brooklyna, područja koje i redatelj Frank Rainone, kao i cijela glumačka postava vrlo dobro poznaju. Zato im je i uspjelo tako uvjerljivo ocrtati život gradskog geta u kojem kriminal, besparica, nasilje i rasne razmirice pune novonastali prostor između starih vrijednosti bolje budućnosti koja nikako ne pristiže.

Što se zbiva jednom kada ta bačva baruta prsne, jasno vidimo u “A Brooklyn State Of Mind”, u kojem su odlične, intenzivne uloge ostvarili cijenjeni karakterni glumci Vincent Spano i legenda nezavisnog filma Danny Aiello.


Komentari (0)

Foto