petak, 13.12.2019 18:00

1001 noć (2006)

Binbir Gece (Originalni naziv)

telenovela

Moderna verzija Tisuću i jedne noći, jedne od najpoznatijih i najljepših arapskih priča

Onur ispriča Šeherezadi istinu o bivšoj zaručnici, o tome da ju je ostavio jer ga je prevarila, te da mu je rekla da je trudna, ali joj on nije vjerovao. Onur je dobio nalaz DNK testa, no ne želi ga pogledati jer je odlučio priznati Nilufer za kćer, bez obzira jel joj biološki otac ili nije. Nalaz DNK testa odluči ostaviti Šeherezadi… Nakon ozbiljnog razgovora sa Semihom, Kerem zatraži Buraka da pusti Sezen na miru. Šeherezada prizna Benu da je pogriješila što nije podržala Onura te da ga još uvijek voli. Gani odlazi s Huner na jednu privatnu zabavu, ne sluteći da ga ona iskorištava kako bi zavela nekog drugog. Ahu od početka braka nije sretna s Ali Kemalom i stvara nove probleme.   Epizoda 122: Peride je znatiželjna i od Šeherezade traži objašnjenje njezine i Onurove posljednje svađe. No iznenadit će se kada otkrije da Onur živi s Nilufer. Onur iznenada posjeti Handan kako bi doznao nešto više o njoj i možda dobio razuman savjet kako postupati sa Šeherezadom. Mihriban se spremala na još jedan izlazak s Haldunom, ne sluteći da se on neće pojaviti u restoranu i da će je ostaviti na cjedilu. Burak je unajmio stan u Sezeninoj zgradi, zbog čega Semih poludi i izgrdi ih oboje. Melek je tužna jer je Burak ignorira. Ali Kemal i Fusun odlaze u razgledavanje kuće u koju bi se ona uselila kako bi bila bliže kćerima. Šeherezada razmišlja kako Onuru objasniti da je pogriješila…
Režija: Kudret Sabanci
Scenarij: Mehmet Bilal, Murat Lütfü, Yildiz Tunç
Uloge: Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Tardu Flordun, Ceyda Düvenci, Metin Çekmez, ...

Filmografija

Na stvaranju ove dirljive serije originalnog naziva „Binbir Gece“ radio je tim iskusnih ljudi iz turske filmske industrije. Scenristiti, redatelji i producenti pomno su planirali svaki detalj u seriji, a zbog pažljive pripreme, realizacije i zanimljivog sadržaja, „1001 noć“ je u tri godine emitiranja postala jedna od jedinstvenih i najpopularnijih serija svih vremena. Svoju promociju imala je na turskom „Kanalu D“, na kojem se emitirala u udarnom terminu i zadobila je simpatije brojnih gledatelja.

Opširnije

Šeherezada Evliyaoğlu (Bergüzar Korel) mlada je udovica i samohrana majka dječaka Kaana. Kada se, unatoč obiteljskom protivljenju, odlučila udati za Ahmeta Evliyaoğlua, pripadnika patrijahalne turske obitelji, i roditi mu dijete, Šeherezada nije slutila što joj je sudbina namijenila. Naime, Ahmet je neposredno nakon Kaanovog prvog rođendana poginuo u stravičnoj prometnoj nezgodi, a Šeherezada se morala sama boriti se za sebe i život svog djeteta koje je oboljelo od leukemije. U silnim nevoljama koje su je zadesile u narednim godinama, Šeherezada je sina uvijek stavljala na prvo mjesto, a sav zarađeni novac davala je za Kaanove neophodne medicinske tretmane i skupe ljekove. Danas Kaan ima pet godina i sve teže podnosi zloćudnu bolest. Jedne večeri Šeherezadu iznenadi radosna vijest da su doktori našli donatora koštane srži koji živi u Azerbejdžanu, no jedina prepreka koja stoji na putu sinova ozdravljenja je novac. Naime, pod hitno mora nabaviti 200 tisuća dolara za liječenje. Nakon što joj je banka odbila pozajmiti novac, Šeherezada se neočekivano pojavi na vratima Ahmetovih imućnih roditelja kako bi zatražila financijsku pomoć. G. Burhan Evliyaoğlu odbije sudjelovati u životu jedinog unuka, bez obzira na njegovo zdravlje. Obeshrabena, ali u želji da joj sin što prije ozdravi, odluči iskoristiti posljednju šansu - upitati za pomoć Onura Aksala (Halit Ergenç), uspješnog biznismena i jednog od dvojice direktora uspješne građevinske kompanije u kojoj trenutno radi.

Video

Foto

Komentari (19)
© 2008-2020 Moj Tv Portal d.o.o.
Impresum | Uvjeti korištenja | Kontakt

desktop verzija >