utorak, 10.12.2019 18:10

1001 noć (2006)

Binbir Gece (Originalni naziv)

telenovela

Moderna verzija Tisuću i jedne noći, jedne od najpoznatijih i najljepših arapskih priča

Onur se naljuti na malenu Nilufer kada se bez dopuštenja javila na njegov mobitel. Sada je u još većoj panici jer ne može priznati Šeherezadi da ima dijete s bivšom zaručnicom. Dok on provodi večer s Peride, Šeherezadom i Kanom, Nilufer čuva Fidervs. Šeherezada počinje sumnjati u Onurovo ponašanje. U Burhanovoj kući sve je više nemira otkako se punica Neriman preselila k njima. I dok Ali Kemal vodi Burdžu u zabavni park, Ahu i njezina majka omaložavaju Buket. Buraku se svidi Keremova sestra Sezen, pa je počinje pratiti i gnjaviti da izađe s njim van. Haldun priznaje Mihriban da je u nju zaljubljen.   Epizoda 116: Kerem posjeti Semiha, svog biloškog oca i s njim obavi ozbiljan razgovor, ne znajući da ih prisluškuje Sezen. Kerem i Benu pokušavaju zataškati Onurovu tajnu pred Šeherezadom koja je i dalje zabrinuta zbog njegove sve češće odsutnosti. Nakon što ju je Neriman ošamarila, Buket poduzima opasan korak pobuniivši se pred novim članovima obitelji. Naime, Ali Kemalova kći uzela je brata Umuta i netragom nestala iz obiteljske kuće. To jako uplaši Nadide koja reće u potragu za njom. Na Šeherezadina vrata pozvoni neočekivana osoba...
Režija: Kudret Sabanci
Scenarij: Mehmet Bilal, Murat Lütfü, Yildiz Tunç
Uloge: Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Tardu Flordun, Ceyda Düvenci, Metin Çekmez, ...

Filmografija

Na stvaranju ove dirljive serije originalnog naziva „Binbir Gece“ radio je tim iskusnih ljudi iz turske filmske industrije. Scenristiti, redatelji i producenti pomno su planirali svaki detalj u seriji, a zbog pažljive pripreme, realizacije i zanimljivog sadržaja, „1001 noć“ je u tri godine emitiranja postala jedna od jedinstvenih i najpopularnijih serija svih vremena. Svoju promociju imala je na turskom „Kanalu D“, na kojem se emitirala u udarnom terminu i zadobila je simpatije brojnih gledatelja.

Opširnije

Šeherezada Evliyaoğlu (Bergüzar Korel) mlada je udovica i samohrana majka dječaka Kaana. Kada se, unatoč obiteljskom protivljenju, odlučila udati za Ahmeta Evliyaoğlua, pripadnika patrijahalne turske obitelji, i roditi mu dijete, Šeherezada nije slutila što joj je sudbina namijenila. Naime, Ahmet je neposredno nakon Kaanovog prvog rođendana poginuo u stravičnoj prometnoj nezgodi, a Šeherezada se morala sama boriti se za sebe i život svog djeteta koje je oboljelo od leukemije. U silnim nevoljama koje su je zadesile u narednim godinama, Šeherezada je sina uvijek stavljala na prvo mjesto, a sav zarađeni novac davala je za Kaanove neophodne medicinske tretmane i skupe ljekove. Danas Kaan ima pet godina i sve teže podnosi zloćudnu bolest. Jedne večeri Šeherezadu iznenadi radosna vijest da su doktori našli donatora koštane srži koji živi u Azerbejdžanu, no jedina prepreka koja stoji na putu sinova ozdravljenja je novac. Naime, pod hitno mora nabaviti 200 tisuća dolara za liječenje. Nakon što joj je banka odbila pozajmiti novac, Šeherezada se neočekivano pojavi na vratima Ahmetovih imućnih roditelja kako bi zatražila financijsku pomoć. G. Burhan Evliyaoğlu odbije sudjelovati u životu jedinog unuka, bez obzira na njegovo zdravlje. Obeshrabena, ali u želji da joj sin što prije ozdravi, odluči iskoristiti posljednju šansu - upitati za pomoć Onura Aksala (Halit Ergenç), uspješnog biznismena i jednog od dvojice direktora uspješne građevinske kompanije u kojoj trenutno radi.

Video

Foto

Komentari (19)