Bez traga (1983)

WITHOUT A TRACE (Originalni naziv)

drama

Utučena majka pokušava pronaći svog šestogodišnjeg sina koji nestaje bez traga

 
Režija: Stanley R. Jaffe
Scenarij: Beth Gutcheon
Uloge: Kate Nelligan, Judd Hirsch, David Dukes, Stockard Channing, Danny Corkilll

Filmografija

Prema predlošku knjige "Still missing" Beth Gutcheon, snimljena je izvanserijska drama o najgoroj noćnoj mori svakog roditelja. "Bez trage" je bez ikakve sumnje jedan od istinskih televizijskih filmskih dragulja 80-tih.

Susan Selky (Kate Nelligan) poznata je profesorica engleskog jezika na kolumbijskom sveučilištu. Živi u Brooklynu sa svojim šestogodišnjim sinom Alexom (Danny Corkilll). Jedno jutro, Alex napušta dom i od tada mu se gubi svaki trag. Nakon što se navečer ne pojavi kući, Susan zove svoju prijateljicu Jocelyn Norris (Stockard Channing), čija kći je školska kolegica njenog sina te saznaje da Alex nikada nije stigao do škole. Njujorška policija je odmah pozvana u pomoć, te na čelu sa Alom Menettijem (Judd Hirsch) kreću u istragu.
Kate Nelligan, nominirana za Oscara, te Judd Hirsch, najpoznatiji po ulogama u serijama "Dear John" i "Numb3rs", u snažnim rolama otkrili su nam sve strahove i nade majke suočene sa strašnim gubitkom i detektiva koji nastoji spriječiti tragediju. Redatelj Stanley R. Jaffe snimio je scene sa iznimnim osjećajem za priču, trenutak i dramu, pa "Bez trage" zaslužuje samo riječi divljenja i hvale.

Komentari (1)

Foto