Dvostruki zavodnik (1995)

TWO MUCH (Originalni naziv)

komedija romantika

Siromašni slikar se zaljubi u simpatičnu sestru svoje zaručnice

 
Režija: Fernando Trueba
Scenarij: Fernando Trueba, ...
Uloge: Antonio Banderas, Melanie Griffith, Daryl Hannah, Danny Aiello, ...

Filmografija

Nakon što je 1993. godine romantičnom komedijom "Zlatna vremena" osvojio Oscara i prestižnu nagradu BAFTA za najbolji film s neengleskog govornog područja, daroviti španjolski producent, scenarist i redatelj Fernando Trueba odlučio je okušati sreću u Hollywoodu. Uz pomoć španjolskog producenta Andresa Vicentea Gomeza, te uz suradnju svog brata, suscenarista Davida Truebe i holivudske zvijezde A. Banderasa, također Španjolca koji je karijeru započeo u hvaljenim filmovima slavnog Pedra Almodóvara, F. Trueba je realizirao ležernu, frivolnu, lepršavu i zabavnu komediju "Dvostruki zavodnik".

Art Dodge (A. Banderas) daroviti je slikar i vlasnik male galerije. Nakon što se prije četiri godine poslije majčine smrti s ocem Sheldonom (E. Wallach) doselio iz Italije, Art je s Gloriom (J. Cusack) i mladim slikarom Maneom (G. Diego) otvorio galeriju i odlučio živjeti od prodaje svojih i Maneovih radova. Posao slabo ide, pa je Art prisiljen preživljavati varajući bogate udovice koje uvjerava da su njihovi muževi nedugo prije smrti od njega naručili skupe slike.

Među tim udovicama je i stara gospođa Palletto, majka ekscentričnog mafijaša Genea (D. Aiello). Kad se Art sukobi s Geneom i njegovim ljudima, u pomoć mu neočekivano priskoči atraktivna Betty Kerner (M. Griffith). Otkrije mu da je ona Geneova bivša supruga, te da ju ni nakon razvoda ne pušta na miru. Uživajući u društvu bogate i romantične razvedenice, Art zaključi da mu se sreća konačno osmjehnula.

Međutim, ubrzo dozna da se Betty namjerava udati za njega, jer je uvjerena da je on muškarac njezina života. Da sve bude gore, Art uskoro upozna Bettynu sestru Liz (D. Hannah), senzibilnu i povučenu intelektualku u koju se zaljubi na prvi pogled. Za nevolju, Liz otvoreno prezire Arta, jer ga drži ženskarošem i lovcem na miraz. Zaručen za Betty i zaljubljen u njezinu sestru, Art unatoč Glorijinu protivljenju odluči zavesti Liz, pretvarajući se da je svoj brat blizanac, melankolični i romantični slikar Bart....

Riječ je o filmu temeljenom na bestseleru poznatog američkog književnika Donalda E. Westlakea, majstora kreiranja složenih zapleta. Uz Banderasa glume M. Griffith, koja je s njim upravo tijekom snimanja ovog filma započela romansu, zatim atraktivna D. Hannah, D. Aiello, J. Cusack te E. Wallach.


Komentari (1)

Foto