Pakleni ubojica (2000)

BLOWBACK (Originalni naziv)

triler

Već pogubljeni vjerski psihopat ponovo je na ulici, sada s novim identitetom

 
Režija: Mark L. Lester
Scenarij: Jeffrey Goldenberg, Bob Held
Uloge: Mario Van Peebles, James Remar, Sharisse Baker-Bernard, Gladys Jimenez, ...

Filmografija

Napeti triler "Blowback" režirao je pouzdani žanrovski profesionalac Mark L. Lester, autor izuzetno popularnog akcijskog filma "Komandos" s Arnoldom Schwarzeneggerom u glavnoj ulozi. Glavne uloge tumače Mario Van Peebles, kojega dobro poznajemo iz TV serija "Zakon u Los Angelesu", "Ulični odvjetnik" i sličnih, povremeno zanimljiv i kao redatelj (New Jack City) i pomalo dijabolični James Remar (CSI: Miami, Dosjei X).

Policijski istražitelj Don Morrell (M. Van Peebles) još se uvijek nije oslobodio trauma svojega prethodnoga slučaja u kojemu je zamalo poginuo od ruke vjerskoga psihopata Johna Matthewa Whitmana (J. Reamar), a pred njim je repriza doživljenoga. Nepoznati ubojica pogubljuje svoje žrtve ostavljajući na prizorištima zločina poruke u obliku biblijskih citata.

Morrell prepoznaje rukopis, ali ne može povjerovati da je zločinac čijemu je pogubljenju u plinskoj komori svjedočio ponovno na ulici, sada s novim licem i prezimenom Schmidt. U takvu mogućnost još manje vjeruju njegovi nadređeni i sumnjaju da je iskusni policajac skrenuo s uma...

 


Komentari (0)

Foto