Spašavajući Milly (2005)

SAVING MILLY (Originalni naziv)

Borba Milly Kondracke protiv teške bolesti zauvijek će obilježiti njenu obitelj

 
Režija: Dan Curtis
Scenarij: Jeff Arch, Morton Kondracke
Uloge: Bruce Greenwood, Madeleine Stowe, Robert Wisden, Claudia Ferri, ...

Filmografija

Prema autobiografskoj knjizi političkog novinara Morta Kondrackea, „Milly" je dirljiva priča o supružnicima i obitelji Kondracke, ali prije svega tragično štivo o njegovoj supruzi Milly, koja je oboljela od Parkinsonove bolesti. Priča o ljudskoj upornosti, odlučnosti, snazi i borbi bezbolno je prenijeta iz pisane riječi na TV ekrane zahvaljujući Bruceu Greenwoodu te prije svega Madeleine Stowe, koja je briljantno odigrala Molly. Na kraju, spomenimo da se u cameo ulozi pojavljuje i Micheal J. Fox, koji je i sam obolio od opake bolesti.

Mort Kondracke (Bruce Greenwood) politički je novinar koji se zaljubljuje u aktivisticu Milly Martinez (Madeleine Stowe). Kada je Kondracke premješten u Washington, Milly i Kondracke gube kontakt, no susret nekoliko godina kasnije spojit će par i dovesti ih do oltara. U međuvremenu, Kondracke se je potvrdio kao stručnjak na području političkih znanosti, a Milly nastavila karijeru kao terapeutkinja, koja čak pomaže Kondrackeu da se izliječi od alkoholizma.

Kada je 1987. Milly dijagnozirana Parkinsonova bolest, Mort se posvećuje svoj supruzi i pomaže joj u najtežim trenucima njihovih života.


Komentari (0)

Foto