Deset božjih zapovijedi 1 i 2 (2006)

Ten Commandments (Originalni naziv)

akcija drama avantura ratni povijesni

Biblijska priča o Mojsiju, proroku koji je izbavio židovski narod iz egipatskog ropstva

 
Režija: Robert Dornhelm
Scenarij: Ron Hutchinson
Uloge: Dougray Scott, Omar Sharif, Susan Lynch, Paschal Friel, Mía Maestro

Filmografija

Ekranizacija povijesne pripovjetke o 10 Božijih zapovjedi donosi nam pregršt povijesni činjenica i avantura... Film je nominiran 2006. godine za Emmy u tri kategorije.

Kada proročanstvo najavi da će se roditi dijete koje će postati princ Egipta, opasnost se nadvije nad egipatskim kraljevstvom. Faraon (Paul Rhys) naredi ubojstvo sve muške novorođenčadi. No jedno dijete, Mojsije (Dougray Scott), sin židovskih robova, uspije izbjeći smrt. Stavljen u košaru koja pluta Nilom, Mojsije biva pronađen te odrasta u egipatskoj kraljevskoj obitelji ne znajući za svoje pravo podrijetlo. Mojsija odgoji kraljevska obitelj, a on ne znajući za svoju pravu sudbinu, postaje princ.
Nakon što sazna istinu o svojoj prošlosti te nadahnut božanskom porukom, Mojsije zamoli svog polubrata Meneritha (Naveen Andrews) koji je visokopozicionirani časnik u faraonovoj vojsci, da mu pomogne u oslobođenju židovskog naroda. No tada Mojsije shvati kako je jaz između Egipćana i Židova prevelik te kreće u svoju misiju i borbu kao vođa i osloboditelj židovskog naroda.
Komentari (2)

Foto