Aerodrom (1974)

Airport 1975 (Originalni naziv)

akcija triler drama

Sto dvadeset života je u velikoj opasnosti, a samo Charlton Heston nudi spas

 
Režija: Jack Smight
Scenarij: Arthur Hailey, Don Ingalls
Uloge: Charlton Heston, Karen Black, George Kennedy, Gloria Swanson, ...

Filmografija

Predložak za nastanak kultnog trilera „Aerodrom", u kojem su vodeće uloge pripale Charltonu Hestonu i Karen Black, ponudila je knjiga Arthura Haileyja. Obožavatelji velikog Charltona Hestona, koji je snimio ovaj uzbudljivi triler u zenitu svoje karijere, te oni, koji vole filmova katastrofe i specijalne efekte koji nude takvi spektakli, s osobitim zadovoljstvom će pogledati ovaj bezvremenski klasik.

Putnički zrakoplov je na svom redovnom letu od Washingtona do Los Angelesa. Nedaleko Boeinga 747 odigrava se drama u malom propelercu. Pilotkinja doživi srčani udar i izgubi kontrolu nad letjelicom, koja se zaleti ravno u pilotsku kabinu putničkog zrakoplova. Kapetan (Efrem Zimbalist Jr.) ne može upravljati zrakoplovom zbog ozljede očiju, kopilot (Roy Thinnes) je izbačen pri udaru, a navigator (Erik Estrada) pogine.

Stjuardesa (Karen Black) prisiljena je preuzeti kontrolu nad Boeingom dok ne stigne pomoć. U kontroli leta na zemlji, Joe Patroni (George Kennedy) i Alan Murdock (Charlton Heston) svjesni su teške situacije te se odluče na riskantni potez.


Komentari (0)

Foto