Utjeha u naručju neznanaca (1990)

The Comfort Of Strangers (Originalni naziv)

triler

Mladi engleski par odlazi na kratki odmor kako bi ponovo vratili ljubavni žar u svoju vezu

 
Režija: Paul Schrader
Scenarij: Ian McEwan, Harold Pinter
Uloge: Christopher Walken, Rupert Everett, Natasha Richardson, Helen Mirren, ...

Filmografija

Paul Schrader režirao je film „Utjeha u naručju neznananca“, a Harold Pinter adaptirao je roman Iana McEwana. Richardson je prije glumila u filmu „Patty Hearst“, Schraderovu portretu nasljednice novinskog carstva koja je postala terorist.

Mary (Natasha Richardson) i Colin (Rupert Everett) došli su u Italiju da bi procijenili budućnost svoje problematične veze. Uskoro upoznaju Roberta (Christopher Walken), enigmatičnog vlasnika seoskoga kupališta. On ih zabavlja bogatim vinom i slikovitim pričama iz svoga djetinjstva koje je proveo s brutalnim i dominantnim ocem. Poslije pijani i izgubljeni u gradu nalik labirintu ponovno susreću Roberta koji ih dovede u svoju prekrasnu vilu.

Također upoznaju njegovu ženu Caroline (Helen Mirren) koja pati od razornih bolova u leđima i očitoj mentalnoj nestabilnosti. Colin i Mary fascinirani su glamuroznim starijim parom, ali im smeta njihova nefunkcionalnost. Unatoč tomu, polako bivaju uvučeni u seksualne i emocionalne igrice koje kulminiraju u iznenadnom nasilju.


Komentari (1)

Foto