Mama, ja ću te čuvati (2005)

KNETTER (Originalni naziv)

drama mjuzikl

Veseli slon promijeniti će život male obitelji

 
Režija: Martin Koolhoven
Scenarij: Mieke de Jong
Uloge: Jesse Rinsma, Carice van Houten, Tom van Kessel

Filmografija

Film "Mama, ja ću te čuvati" osvojio je desetak nagrada na uglednim festivalima filmova za djecu i mlade 2006. godine: Srebrni Cairo za režiju, nagradu publike na CINEKID-u i festivalu u Leedsu; proglašen je najboljim filmom u Montevideu, osvojio je nagradu publike na Nizozemskom filmskom festivalu, Zlatnu šlapu i nagradu dječjeg žirija na ZLIN-u, te specijalno priznanje ekumenskog žirija na istom festivalu.

Bonnie (J. Rinsma) ima devet godina, živi s majkom i bakom, ima najboljeg prijatelja Koosa (T. van Kessel). Oduvijek, u njihovoj kući svi su voljeli slonove. Bonnie vjeruje da je to zato što je njezin prapradjed radio u rezervatu u Africi. Bonnie također vjeruje da se i sama instinktivno ponaša poput slona. Voli slonove, uživa u zoološkom vrtu, skuplja figurice slonova. Njezina majka Lis (C. van Houten) boluje od bipolarnog poremećaja, ponekad je tako utučena da ne izlazi iz kreveta, a ponekad tako bezrazložno ushićena da je u stanju izvoditi razne gluposti.

O svemu se zato brine baka, koja odgaja Bonnie, posprema kuću, kuha, pazi na Lis. Kad baka strada u prometnoj nesreći, Bonnie mora biti najodgovorniji član malog kućanstva. Trudi se nabavljati hranu, pazi da majka uzima lijekove, bori se da socijalna radnica ne pokrene postupak za njezino posvojenje. Život joj nije nimalo lak, osjeća se samom i nemoćnom. Kad Koos dobije brata, Bonnie zaključi da bi i njoj pomoglo kad bi njezina mama rodila dijete, pa joj traži prikladnog dečka. No umjesto bebe, u kuću će potpuno neočekivano doći - slon...

 


Komentari (0)

Foto