Stuart spašava svoju obitelj (1995)

STUART SAVES HIS FAMILY (Originalni naziv)

komedija drama

Guru za samopomoć odluči pomoći svojoj neobičnoj obitelji

 
Režija: Harold Ramis
Scenarij: Al Franken
Uloge: Al Franken, Laura San Giacomo, Vincent D'Onofrio, Shirley Knight, ...

Filmografija

Komičar Al Franken dvadeset je godina bio zvijezda showa Saturday's Night Live, za koji je osvojio čak pet Emmyja. Za to vrijeme napisao je i izveo niz skečeva, među kojima i seriju Daily Affirmations with Stuart Smalley. O tom je liku napisao knjigu, a prema knjizi i scenarij za film "Stuart Saves His Family". Film je režirao Harold Ramis (Beskrajni dan, Analiziraj ovo, Analiziraj ono), a ulogu Stuarta Smalley igra sam Al Franken.

Stuart Smalley (A. Franken) čovjek je niskog samopoštovanja. Otac (H. Yulin) alkoholičar zvao ga je beskorisnim zauzimačem prostora, a majka (S. Knight) ga je uvjeravala da ništa ne vrijedi, no najviše od svega, kaže Stuart, podcjenjivao je sam sebe. Zato se priklonio metodi za samopomoć: svakodnevna afirmacija u dvanaest koraka, a tu metodu propagira - točnije, demonstrira na samome sebi - u televizijskom showu.

Malo-pomalo uspijeva popraviti sam sebe, smršavio je čak 60 kilograma, iako se i dalje u trenucima krize tješi keksima i čokoladama. S vremenom nalazi načina da izliječi cijelu svoju obitelj...

 


Komentari (0)

Foto