Dan Triffida (2009)

The Day of the Triffids (Originalni naziv)

akcija triler horror sf

Hrabri znanstvenik pokušava zaustaviti najezdu inteligentnih biljki gladnih ljudskog mesa

 
Režija: Nick Copus
Scenarij:
Uloge: Dougray Scott, Joely Richardson, Eddie Izzard, Brian Cox, Vanessa Redgrave

Filmografija

Još jedna adaptacije istoimenog postapokaliptičnog romana slavnog engleskog pisca, Johna Wyndhama. Ovoga puta u glavnim se ulogama pojavljuju se Dougray Scott, Joely Richardson i legendarni britanski komičar Eddie Izzard.

Znanstvenik Bill Masen (Dougray Scott) je posvetio svoj život studiji o kompleksnoj biljcii trifid. Ove genetski modificirane biljke se masovno proizvede te su nevjerojatan izvor energije i goriva. Bill unatoč njihovom značaju primjeti promjene te shvati kako su trifidi počeli komunicirati. U međuvremenu gomile ljudi  okupljaju se diljem svijeta kako bi dočekali dugo očekivanu sunčnu oluju. No taj spektakl oslijepi sve promatrače te se svijet strmoglavi u kaos.

Prava noćna mora tek stiže, jer trifide su jako glade i krenule su prema gradu. Bill je uspio izbjeći katastrofu i sljepilo te se udruži s novinarkom Jo Playton (Joely Richardson). Tada naiđu na Torrencea, amoralnog oportunista, koji želi iskoristi situaciju sveopćeg kaosa kako bi slabe i oslijepljene građane podredio svojoj autokratskoj vladi.


Komentari (0)

Foto