Kuća straha (1981)

THE FUNHOUSE (Originalni naziv)

triler horror

Noć neobuzdane zabave u lunapraku za četvero mladih se pretvori u pravu noćnu moru

 
Režija: Tobe Hooper
Scenarij: Lawrence Block
Uloge: Elizabeth Berridge, Cooper Huckabee, Largo Woodroof, Miles Chaplin, ...

Filmografija

Jedan od prvaka novog američkog horora začetog krajem 1960-ih i s vrhuncem u 1970-ima, Tobe Hooper (Teksaški masakr motornom pilom) početkom 1980-ih ostvario je jedan od svojih najboljih, ali i najpotcjenjenijih uradaka, "The Funhouse". Sjajan primjerak postmodernističke intertekstualne poetike, koje su se tadašnji prvaci filma strave (George A. Romero, John Carpenter, Wes Craven) rado laćali.

Tinejdžerica Amy Harper, nakon što ju je mlađi brat dobro isprepadao dok se tuširala, odlazi u noćni izlazak s nešto starijim dečkom Buzzom, koji baš nije po volji njezinim roditeljima. Iako je majci i ocu rekla da će ići u kino, Buzz povede Amy, s još jednim mladim parom - Liz i Richiejem, u novopridošli neobični lunapark, čija su glavna atrakcija svakojake nakaze, ali ponajviše ipak Kuća strave.

Četvero mladih odluči prikriti se u Kući strave i ostati u njoj nakon što se lunapark zatvori, kako bi se nesmetano mogli prepustiti ljubavnim radostima, a za Amy bi to trebala biti i seksualna inicijacija. Međutim, njihovo uživanje prekine zločin kojem nehotice svjedoče...

Spomenimo i da u glavnoj ulozi nastupa dojmljiva Elizabeth Berridge, poznata po ulozi Mozartove supruge u "Amadeusu" Miloša Formana.


Komentari (5)

Foto