Gitara (2008)

The Guitar (Originalni naziv)

drama glazba

Žena osuđena na smrt otkrije svoj kreativni duh za vrijeme konačnog flerta sa životom

 
Režija: Amy Redford
Scenarij: Amos Poe
Uloge: Saffron Burrows, Isaach De Bankolé, Paz de la Huerta, Mia Kucan, Adam Trese

Filmografija

Jednog jutra Mel, plaha, izmučena Njujorčanka s nezahvalnim poslom i još manje privlačnim dečkom dozna da je tumor u njezinu grlu zloćudan i da je njezina dijagnoza terminalna. Potom čuje da nema više ni posla ni vezu. Umjesto da žali samu sebe, ona kreće u kupnju, i ispuni si onu želju o kojoj je uvijek sanjala.

Melody Wilder (Saffron Burrows) već ionako ima loš dan, prije nego što posjeti svoju liječnicu zbog nakupine u grlu – ostavio ju je dečko i izgubila je posao. Međutim, sve to izblijedi u usporedbi s onim što njezina liječnica (Janeane Garofalo) ima reći: nakupina je rak koji je nemoguće operirati i Melody ostaje još samo malo života. Odbacujući oprez, Melody unajmi golemi luksuzni stan i namjesti ga sa stilom, plaćajući svoje kupljene stvari s nekoliko kreditnih kartica koje neće otplatiti jer je neće biti.

Melody si također dopusti afere s nekoliko dostavljača koji su postali redovni posjetioci njezina prostranog stana, ali većinu dana provodi sama, uživajući u raskoši bogatstva dok razmišlja o tome koliko joj je malo budućnosti ostalo. Jednoga dana Melody kupi nešto na instinkt, crvenu električnu gitaru koja izgleda kao ona kakvu je željela kao djevojčica. Melody nema nikakvog glazbenog obrazovanja, ali počinje sama učiti akorde i melodije te u posljednjem poglavlju svog života otkrije način da dade glas boli i zbunjenosti koju je zakopala u sebi.


Komentari (2)

Foto