Točka gladi (2003)

HUNGER POINT (Originalni naziv)

drama

Opsesija vitkom linijom dovesti će do tragičnih posljedica

 
Režija: Joan Micklin Silver
Scenarij: Deborah Amelon
Uloge: Barbara Hershey, Christina Hendricks, John Getz, Jodi Pape, ...

Filmografija

Ova angažirana drama temelji se na romanu Jillian Medoff, a bavi se rasprostranjenim problemom anoreksije i bulimije. Autori su pokušali dati uvid u njihove sociološko-psihološke uzroke, među kojima su odgoj, utjecaj okoline i društvene konvencije, kao i posljedice koje ne utječu samo na pojedinca, već i na njegovu obitelj, društvo itd. Glumačku ekipu predvode B. Hershey i J. Getz u ulogama majke i oca, no najviše prostora ipak su dobile mlade Christina Hendricks i Susan May Pratt.

Od malih nogu sestre Frannie (C. Hendricks) i Shelley (S. May Pratt) uvjeravane su kako je debljina čovjekov najgori neprijatelj. Majka Marsha (B. Hershey) strogo je pazila na njihovu prehranu te im je usađivala vlastita prehrambena načela koja su nerijetko prelazila granicu zdravog razuma. Njezin je brak sa suprugom Davidom (J. Getz) već neko vrijeme u krizi pa se David sve više povlači u sebe prepuštajući majci odgoj djevojčica.

Nakon što izrastu u naizgled zdrave i zadovoljne djevojke, Frannie sazna kako Shelley zapada u sve veću psihičku krizu povezanu s poremećajem prehrane. Na nagovor psihijatrice i usprkos protivljenju roditelja, Shelley odlazi u bolnicu kako bi se izliječila i oporavila. Njezina će odsutnost samo produbiti obiteljsku krizu, a boravak u bolnici neće donijeti željeni oporavak.

Povratak kući obilježit će još jedna obiteljska svađa, nakon koje će Shelley pokušati samoubojstvo...

 


Komentari (1)

Foto