Pomračenje (2005)

The Jacket (Originalni naziv)

triler horror fantastika

Veteran Zaljevskog rata doživi putovanje u budućnost i priliku da spasi svoj život

 
Režija: John Maybury
Scenarij: Tom Bleecker, Marc Rocco
Uloge: Adrien Brody, Keira Knightley, Jennifer Jason Leigh, Brad Renfro, ...

Filmografija

Radnja filma prati veterana Zaljevskog rata (Adrien Brody) koji boluje od amnezije te bude optužen za zločin koji nije počinio i završi u bolnici za mentalno poremećene. Tamo ga pokušavaju izlječiti eksperimentalnim lijekom no taj ga proces šalje na putovanje u budućnost gdje upoznaje ljubav svog života i saznaje pojedinosti vlastite smrti...

Ovaj se psihološki triler bavi sudbinom veterana Zaljevskog rata (Adrien Brody) koji boluje od amnezije i vraća se u svoj rodni grad u Vermontu. Nakon što je optužen za ubojstvo koje nije počinio i uhićen, završava u bolnici za mentalno poremećene.
Tamo ga dobronamjerni liječnik pokuša izliječiti uz pomoć povećih doza eksperimentalnog lijeka nakon čega ga obuče u luđačku košulju i zatvori u podrumskoj mrtvačnici. Taj ga proces šalje na putovanje u budućnost gdje upoznaje ljubav svog života i saznaje pojedinosti vlastite smrti.
Jedina koja mu je spremna pomoći da spriječi vlastitu smrt je mlada djevojka (Keira Knightley) u koju je zaljubljen još od djetinjstva, a za koju tijekom svojih putovanja u budućnost saznaje da je njegova velika prava ljubav.

Komentari (0)

Foto