Snijeg pada po cedrovima (1999)

Snow Falling on Cedars (Originalni naziv)

triler drama romantika

Smrt popularnog ribara podijeliti će malu zajednicu

 
Režija: Scott Hicks
Scenarij: Ronald Bass, David Guterson
Uloge: Ethan Hawke, Youki Kudoh, Reeve Carney, Anne Suzuki, Max von Sydow, Rick Yune

Filmografija

Smještena u 1954. godinu na otok na sjeverozapadu Pacifika, ova uznemirujuća priča o ljubavi koju su uništili društveni pritisak i obiteljski običaji, tužno je i višeslojno otkrivanje istine, pravde i ćudljivosti ljudskog srca. S dojmljivim nastupom za „Oscara“ nominiranog Ethana Hawkea, adaptacija je ovo čuvenog romana Dana Gutersona.

Magla gusta poput opipljiva pamuka lebdi iznad otoka San Piedro. U zaljevu titrajuće svjetlo lanterne signalizira nesreću ribarskog broda dok se udaljeni teretnjak valja slijepo kroz bijelu izmaglicu. Do jutra će se more i nebo razbistriti, ali mirno mjestašce ribara i berača bobica zauvijek će se promijeniti. Jer jedan je čovjek izgubio život, a drugi – prijatelj iz djetinjstva – optužen je da je skrivio njegovu smrt.

Pokrenuta je istraga. Počinje suđenje. Novinar koji izvještava sa suđenja, Ishmael Chambers, sjedi u sudnici pozorno promatrajući osobu s kojom je dijelio strastvenu tajnu, jedinu ženu koju je ikada volio. Hatsue, ženu okrivljenika. Njihova mučna veza neočekivano će utjecati na suđenje Kazuou Miyamotou i okvir je priče „Snijeg pada po cedrovima“.


Komentari (0)

Foto