Oluja (2009)

Twister Valley (Originalni naziv)

drama

Dvoje znanstvenika spremni su na sve kako bi spasili voljene od oluje epskih proporcija

 
Režija: Andrew C. Erin
Scenarij: Aaron Kim Johnston, Andrew C. Erin
Uloge: Meredith Monroe, Cameron Bancroft, Pascale Hutton, Rachel Pattee, ...

Filmografija

Meredith Monroe i Cameron Bancroft zvijezde su ovog filma katastrofe u kojem dvoje lovaca na oluje čine sve u svojoj moći kako bi upozorili vlasti na nadolazeću katastrofu.

Dvije sestre, Liz (Meredith Monroe) i Ellie (Pascale Hutton) ljetnog dana 1984. godine u mirnim predjelima Windoma u Minnesoti, provode poslijepodne loveći žabe koji protječe obiteljskom farmom. Iznenada se pojavi tornado i uništi sav njihov svijet u kojem izgube majku. Nakon dvadeset i pet godina, bore se sa životom, ali i s vlastitom prošlošću. Ellie, koja je bespomoćno gledala kako joj tornado odnosi majčin život, nije progovorila od toga dana i odbija napustiti kuću u kojoj živi s ocem.

Liz pak ostavlja muža i kolegu Matta McAdama (Cameron Bancroft) i svoj životni projekt, sustav ranog upozoravanja na oluje i tornada te se vraća u Minnesotu sa svojom kćeri Becky (Rachel Pattee) kako bi bila bliže obitelji. Njezin muž nastavlja razvijati njezin sustav, a ponovno se susreću na meteorološkom simpoziju na sveučilištu u Minnesoti gdje Liz vodi simpozij kao ugledna klimatologinja, a Matt predstavlja novi sustav radara za praćenje oluja.


Komentari (4)

Foto