Varalice (1998)

THE IMPOSTORS (Originalni naziv)

komedija

U strahu za život dva propala glumaca spas potraže na prekooceanskom brodu

 
Režija: Stanley Tucci
Scenarij: Stanley Tucci
Uloge: Oliver Platt, Stanley Tucci, Steve Buscemi, Alfred Molina, Lili Taylor, ...

Filmografija

Pisac, redatelj i glavni glumac ove izvrsne sofisticirane farse je Stanley Tucci koji je u svoj zabavan film pozvao i brojne prijatelje zbog čega je film pun poznatih glumačkih imena i cameo uloga. Tucci je kao redatelj debitirao 1996. satiričkim filmom "Big Night", za koji je dobio brojne kritičarske pohvale. I ovaj je film dobio pohvale zbog toga što je uspješno napravljen kao hommage nijemim filmovima i slapstick komedijama iz 30-ih i 40-ih godina.

Dvojica nezaposlenih glumaca Maurice (O. Platt) i Arthur (S. Tucci) svoje glumačke vještine uvježbavaju na javnim mjestima, čime usput dolaze i do hrane. Jednom prilikom umjesto hrane dobivaju karte za kazališnu predstavu. Nakon predstave ogovaraju glavnog glumca Jeremyja Burtoma (A. Molina) ne znajući da je on u istoj prostoriji. Smrtno uvrijeđen, Burtom za njima pokreće potjeru kako bi se fizički obračunao.

Bježeći pred progoniteljem, Maurice i Arthur završavaju kao slijepi putnici na velikom turističkom prekooceanskom brodu za Francusku. Na njihovu nesreću na brod se ukrcava i Burtom koji potjeru za njima nastavlja tijekom cijelog putovanja. Dvojica prijatelja skrivaju se pretvarajući se da su članovi posade u čemu im pomaže brodska stjuardesa Lily (L. Taylor). No, na brodu je mnogo čudnih putnika, a među njima i ludi bombaš koji brod planira dići u zrak...


Komentari (0)

Foto