Rascal (1969)

RASCAL (Originalni naziv)

drama obiteljski

Počelo je Sterlingovo ljeto sa obitelji puno uživanja i pustolovina

 
Režija: Norman Tokar
Scenarij: Harold Swanton
Uloge: Bill Mumy, Steve Forrest, Pamela Toll, Elsa Lanchester, ...

Filmografija

Film "Rascal", nježna, zabavna autobiografska priča autora Sterlinga Northa, jedan je od onih filmova koji nikada ne gube na zanimljivosti. I nakon gotovo 40 godina on govori istim univerzalnim jezikom o odrastanju, odnosu s ocem, ljubavi prema životinjama i ljetu koje svatko od nas ima, ljetu koje čovjek ne zaboravlja do kraja života.

Sterling North (B. Mumy) veseli se školskim praznicima kao i sva druga djeca, no dok se njegovi vršnjaci spremaju na zanimljiva ljetovanja, Sterling se veseli što će vidjeti oca (S. Forrest) koji stalno putuje i što će napokon imati vremena izgraditi indijanski kanu, na čijem nacrtu radi već dugo vremena. Sterlingu je umrla mama, a starija sestra (P. Toll) radi u Chicagu, odakle doputuje kad god može.

Na jednom od izleta u šumu s ocem oni nailaze na mladunče rakuna koje je majka izgubila. Da ne nastrada od risa, vode ga sa sobom unatoč ljutnji psa Vausera. Ni susjedi se ne vesele pridošlici, jer se boje da će uništiti kukuruz, uznemiriti konja ili napadati kokoši. Mali rakun, koji je dobio ime Rascal, osvaja simpatije čak i nervoznog konja.

Jedini tko ne podnosi životinje je gospođa Satterfiled (E. Lanchester), od koje je Sterlingova sestra očekivala da će biti domaćica i da će se brinuti o Sterlingu preko ljeta. Gospođa Satterfield postavila je uvjet: ako ona ostaje u kući, životinje moraju van. I tako je Stering ostao sam kod kuće.

 


Komentari (0)

Foto