Max Dugan se vraća (1983)

MAX DUGAN RETURNS (Originalni naziv)

komedija drama

Ekscentrični otac i djed se vraća nakon mnogo godina kako bi se zbližio s obitelji

 
Režija: Herbert Ross
Scenarij: Neil Simon
Uloge: Marsha Mason, Matthew Broderick, Jason Robards, Donald Sutherland

Filmografija

Prema scenariju Neila Simona, Herbert Ross (“Čelične magnolije”, “Moje plavo nebo”) je snimio odličan TV film, koji na prvo mjesto postavlja vrijednost obitelji te, s druge strane, omalovažava sve nevažne stvari koje novac može kupiti.

Nora McPhee (Marsha Mason) samohrana je majka i sa svojim sinom Michaelom (Matthew Broderick) živi skromno u malom domu. Nemaju mnogo novca, ali imaju ono najvažnije - jedno drugo. Iznenada u njihov život, s torbom punom poklona i novca, ušeta Norin otac, Max Dugan (Jason Robards), koji je napustio obitelj kada je Nora imala svega devet godina. Max se nastoji zbližiti s kćeri i unukom te nadoknaditi izgubljeno vrijeme jer im ga još ne ostaje puno zbog njegovih srčanih problema.

U ovoj odličnoj humornoj obiteljskoj drami Matthew Broderick je ostvario svoj glumački debi, Jason Robards je izvrstan u ulozi ekscentričnog oca i djeda, koji se vraća nakon mnogo godina kako bi se zbližio s otuđenom obitelji, a Marsha Mason briljira kao samohrana majka, koja se pokušava uhvatiti u koštac sa svim ludim stvarima koje joj se događaju.


Komentari (1)

Foto