Dolina smrti (1982)

DEATH VALLEY (Originalni naziv)

triler horror

Samohrana majka, njen dečko i sin krenu na put u Arizonu i postanu metom serijskog ubojice

 
Režija: Dick Richards
Scenarij: Richard Rothstein
Uloge: Catherine Hicks, Paul Le Mat, Stephen McHattie, Wilford Brimley, ...

Filmografija

"Death Valley" solidan je film koji se može opisati kao kombinacija trilera i horora. Naime, priča je o ljudima koji se nađu u potpuno neočekivanoj situaciji. Ovakav česti kriminalistički motiv nadograđen je strašnim prizorima.

Nedugo nakon rastave Sally (C. Hicks) odluči sa svojim maloljetnim, no vrlo zrelim sinom otputovati u Arizonu na odmor, k svojem novom mladiću, Mikeu (P. Le Mat). Dok se voze arizonskom Dolinom smrti nema većih problema među njima, osim što Mike primjećuje da ga Sallyin sin ne prihvaća kao oca. Po dolasku u turistički grad uređen u stilu Divljeg zapada dječak slučajno prisustvuje sceni okrutnoga ubojstva. Ne znajući da se radi o mjesnom serijskom ubojici koji ne namjerava stati u svom krvavom pohodu, dječakova obitelj naći će se u životnoj opasnosti...

Tipizirani, no dobro odglumljeni likovi, dosta dobar tempo i poneke zanimljive snimke arizonskog krajolika odlika su ovoga filma. U njemu glume Catherine Hicks (Marilyn: The Untold Story) i Paul Le Mat, televizijski glumci uglavnom poznati američkoj publici.


Komentari (0)

Foto