Odlasci (2008)

OKURIBITO / DEPARTURES (Originalni naziv)

komedija drama glazba

Mladi čelist doživi neočekivanu promjenu karijere

 
Režija: Yôjirô Takita
Scenarij: Kundo Koyama
Uloge: Masahiro Motoki, Tsutomu Yamazaki, Ryoko Hirosue, Kazuko Yoshiyuki, Kimiko Yo

Filmografija

Višestruko nagrađivana drama, koja je osvojila Oscara za najbolji strani film 2009. godine, najuspješniji je film slavnog japanskog redatelja, Yōjirōa Takiteam, koji je osvojio nagradu za najboljeg redatelja od strane japanske filmske akademije.

Daigo Kobayashi (M. Motoki) je čelist u tokijskom orkestru, no kada se orkestar raspusti, ostane bez posla i odluči sa suprugom (R. Hirosue) vratiti se u svoj rodni gradić. Javi se na nejasan natječaj za posao i tijekom intervjua sazna da trebaju čovjeka u pogrebnom poduzeću za uređivanje trupala. Prihvati, ali ženi zataji kakav je to posao...

Japanski film "Odlasci" solidna je i neobična drama koja, usprkos bizarnoj priči o nezaposlenom mladiću prisiljenom uljepšavati mrtvace, zrači lijepim ugođajem i donosi dobro ispričanu priču. Film je režirao japanski redatelj Yôjirô Takita, uglavnom poznat po filmovima tzv. pinku-eiga i komedijama. S ovim filmom učvrstio je svoju međunarodnu reputaciju, jer je film, uz brojne druge, osvojio Oscara za najbolji strani film 2008. godine. Izvrsna gluma, sjajna fotografija i odmjerena režija veliki su aduti ovoga filma.


Komentari (8)

Foto