Glavni sastojak (2009)

Extract (Originalni naziv)

komedija romantika kriminalistički

Niz urnebesnih problema zadesi smušenog vlasnika tvornice ekstrakata

 
Režija: Mike Judge
Scenarij: Mike Judge
Uloge: Jason Bateman, Mila Kunis, Kristen Wiig, Ben Affleck, J.K. Simmons, ...

Filmografija

Mike Judge ("Office Space"), američki animator, redatelj i glasovni glumac koji nam je donio urnebesne animirane filmove kao što su "Beavis and Butt-head" i "King of the Hill", režirao je ovu zabavnu komediju u kojoj se upoznajemo sa Joelom Reynoldsom, vlasnikom kompanije za proizvodnju ekstrakata, koji svim silama nastoji spasiti obožavani posao.

Joel Reynold (J. Bateman) vlasnik je male punionice pića iz Kalifornije, čovjek koji naizgled ima sve što bi mogao poželjeti. Oženjen je privlačnom Suzie (K. Wiig), živi u raskošnoj kući s bazenom, ima dosta novca i omiljen je među svojim radnicima. No unatoč tome Joel je prilično nezadovoljan, osjeća da se otuđio od Suzie s kojom nije spavao već tri mjeseca, a o svojim brigama povjerava se barmenu Deanu (B. Affleck), kojeg drži prijateljem. Kad mu Joel povjeri da je u njegovu tvrtku nedavno stigla nova djelatnica Cindy (M. Kunis), mlada i atraktivna, koja ga izuzetno privlači, Dean mu predloži da angažira žigola Brada (D. Milligan) koji će zavesti Suzie i tako Joelu pružiti alibi za vezu sa Cindy. No Joel ne zna da je Cindy varalica koja je u njegovu tvrtku stigla s ciljem da radnika Stepa (C. Collins Jr.), koji je doživio nesreću s ozbiljnim posljedicama, nagovori da tuži kompaniju. Cindy kasnije planira Stepu ukrasti novac dobiven tužbom...

Zabavnu, atraktivnu i nepretencioznu romantičnu krimi-komediju "Exract" kao potpuni autorski projekt potpisuje Mike Judge, animator, redatelj, scenarist, glumac, producent i glazbenik najpoznatiji kao sukreator kultnog animiranog serijala "Beavis i Butt-head". Osim što je režirao projekt, filmaš punog imena Michael Craig Judge ("Idioti budućnosti", animirane serije "The Goode Family", "King of the Hill") je i njegov koproducent te autor scenarija, a tumači i malu epizodnu ulogu. Posrijedi je očekivano pomaknuto, inteligentno napisano, duhovito, dinamično i slikovitim likovima napučeno ostvarenje u kojem je tjelesni i verbalni humor često dvosmislen i na granici pristojnosti. Režija Mikea Judgea je sigurna i energična, naracija je dinamična, likovi uvjerljivi a dijalozi životni. Cjelinu nose raspoloženi nastupi zvjezdane postave predvođene J. Batemanom (Juno, Hancock, Kako se riješiti šefa), čije su partnerice M. Kunis (Crni labud, Ted, Carstvo velikog Oza) i K. Wiig (Paul, Djeveruše). U sporednim se ulogama pojavljuju oskarovac B. Affleck (Dobri Will Hunting, Peral Harbor, Argo) i J. K. Simmons (trilogija "Spider-Man", "Juno", serija "Oz"), odličnu je glazbu skladao nagrađivani George S. Clinton (trilogija "Austin Powers", "Divlja igra"), a efektnu fotografiju potpisuje Tim Suhrstedt ("Luda vjenčanja", "Mala miss Amerike").


Komentari (2)

Foto