Dokaz smrti (2001)

Determination Of Dead (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Kako bi se oslobodili dugova, supružnici isplaniraju prijevaru osiguravajućeg društva

 
Režija: Michael Miller
Scenarij: Sharon Barry McTigue
Uloge: Michele Greene, Marc Singer, Veronica Hamel, William Katt, George Dzundza

Filmografija

Režiju ove atraktivne i razmjerno intrigantne televizijske krimi-drame potpisuje Michael Miller (Class Reunion, Crime of Innocence, Otkucaj srca, Zvijezda, Jednom u životu, Everything to Gain), TV profesionalac koji se pokazao vrlo vještim u ekranizacijama niza popularnih romantičnih krimića spisateljica Danielle Steel, Judith Krantz i Barbare Taylor. To je razvidno i iz ovog filma, ležernog i zabavnog ostvarenja u kojem je kriminalistički zaplet efektno nadograđen romantičnom pričom.

Katie Williams (M. Greene) živi u braku s nasilnim Reeseom (M. Singer) koji je tuče. Za to znaju i njezina starija sestra Virginia "Ginny" Halloran (V. Hamel) sa svojom obitelji. Jednog vikenda Katie i Reese njezini su gosti.Tamo Reese i Charlie na konjima krenu u lov. Reese prije Charlieja dojaši do strme litice nad morem, odjekne pucanj te on padne u vodu. Kad hitna pomoć stigne, tijela više nema.

Kasnije, Katie među dokumentima pronađe i Reeseovu policu životnog osiguranja vrijednu 5 milijuna dolara. Uskoro se pojave Mac (G. Dzundza) i John Logan (W. Katt), agenti osiguravajućeg društva čiji je zadatak istražiti Reeseov nestanak...


Komentari (0)

Foto