Divlji bijes (2003)

In Hell (Originalni naziv)

akcija triler drama

Amerikanac nastoji preživjeti u ruskom zatvoru gdje se održavaju borbe između zatvorenika

 
Režija: Ringo Lam
Scenarij: Eric James Virgets, Jorge Alvarez
Uloge: Jean-Claude Van Damme, Lawrence Taylor, Lloyd Battista, Carlos Gomez, ...

Filmografija

Hongkonški redatelj Ringo Lam postao je poznat na Zapadu kad se otkrilo da je njegov film "Long hu feng yun" iz 1987. inspirirao Quentina Tarantina za njegov prvijenac "Reservoir Dogs".

Kyle Le Blanc je Amerikanac na radu u Rusiji. Jedne noći netko napadne njegovu suprugu Grey, a Kyle ne stigne na vrijeme kući kako bi ju spasio. Okrutni provalnik je ubije, a na sudu je oslobođen krivnje zbog navodnog pomanjkanja dokaza. Takva nepravedna presuda razbjesni Kylea i on krivca ubije u sudskom holu pištoljem koji je oteo od pravosudnog policajca. Nakon toga osuđen je na doživotnu robiju bez prava pomilovanja. U zatvoru se suočava s korumpiranom i beskrupuloznom upravom te okrutnim pripadnicima suprostavljenih mafijačkih klanova. Upravnik zatvora krati vrijeme i zabavlja se dopuštanjem borbi između zatočenika na koje se kladi u društvu atraktivnih bludnica. Uskoro Kyle postaje jedan od favorita u tim borbama, no kroz njih sve više gubi dušu. Njegov produhovljeni zatvorski cimer zvan 451, koji stalno čita i piše, potiče ga da promisli zašto se bori, dok ga u snovima posjećuju vizije voljene supruge...
Hongkonški redatelj Ringo Lam je 1996. zabilježio američki debi akcijskim ostvarenjem "Maximum Risk" s Jean-Claudeom Van Dammom i Natashom Henstridge u glavnim ulogama, a nakon nekoliko godina stanke, za koje je vrijeme snimao filmove u Hong Kongu, u Ameriku se vratio 2001. i ponovo s Van Dammom realizirao SF triler "Replicant". Njih dvojica udružili su se još jednom 2003. ovoj akcijskoj drami, zanimljivom filmu u kojem je Van Damme pružio jednu od svojih najambicioznijih glumačkih izvedbi.

Komentari (1)

Foto