četvrtak, 30.05.2024 12:30

David Skoko: Stari gušti, nova kužina (0)

David Skoko: Stari gušti, nova kužina (Originalni naziv)

kulinarski show

Ugledni hrvatski kuhar otkriva nam svoje najdraže recepte

sez.1 ep.8Nadahnuće za ovu epizodu recepti su iz Labina, najplodnijeg područja Istre. Rižole od tikvica, kotleti od janjetine s komoračem i za glavno jelo zloglasni labinski ravioli. Za desert slijede tri Skokina prijedloga koje se isplati vidjeti.
 

David Skoko je kuhar koji ima iznimno blisku vezu sa svojim istarskim korijenima; dolazi iz ribarske obitelji, otac je potaknuo njegovu strast za ribolovom, dok je njegova majka odgovorna za vrlo rano razvijenu strast za hranom. Iako vrlo odan lokalnim okusima i namirnicama, brojna jela sa svježom ribom i mesom priprema na vrlo zanimljiv i inovativan način.

Kroz 20 epizoda, Skoko će nas upoznati s laganim receptima koji su kombinacija hrvatske tradicionalne kuhinje i utjecaja susjedne Italije. U svakoj epizodi priprema tri slijeda, a predstavit će nam i namirnice koje se tradicionalno mogu pronaći u sunčanoj Istri i s kojima se osjeća povezano još od najranijeg djetinjstva. Uz lakoću i jednostavnost kojom pristupa svakom kuharskom izazovu njegova originalnost i kompetentnost oduševljava i inspirira!

Komentari (0)

Foto