Ubrzanje 2: Visoki napon (2009)

Crank 2: High Voltage (Originalni naziv)

akcija triler kriminalistički

Nezaustavljivi Chev Chelios upada u nove probleme

 
Režija: Mark Neveldine, Brian Taylor
Scenarij: Mark Neveldine, Brian Taylor
Uloge: Jason Statham, Amy Smart, Dwight Yoakam, Efren Ramirez, Julanne Chidi Hill

Filmografija

Dobrog čovjeka ne možete zauzdati. Jason Statham se vratio kao Chev Chelios – ovaj put da bi vratio svoje ukradeno srce (tako je, radi na baterije). Energično i doista elektrizirajuće!

Nastavljajući ondje gdje je stao prvi film, u filmu „Ubrzanje: Visoki napon“ Chev je preživio sigurnu smrt na ulicama Los Angelesa, samo da bi ga oteo tajnoviti kineski mafijaš. Tri mjeseca poslije Chev se budi da bi otkrio da je njegovo gotovo neuništivo srce kirurški odstranjeno i zamijenjeno uređajem koji radi na baterije i kojem trebaju redoviti elektrošokovi da bi radio. Nakon opasna bijega od svojih otmičara, Chev ponovno bježi, ovaj put od karizmatična šefa meksičke bande El Hurona (Collins, Jr.) i kineskih Trijada, koje predvodi opasni 100 godina star Poon Dong (Carradine).

Ponovno se obraćajući Docu Milesu (Yoakam) za zdravstveni savjet, primajući pomoć od Venusa (Ramirez), brata blizanca svog prijatelja Kayla, i ponovno se spajajući sa svojom djevojkom Eve (Smart), koja sad zna kako on zarađuje za život, Chev je odlučan da vrati svoje srce i osveti se onomu tko ga je ukrao te kreće na napetu potjeru kroz Los Angeles gdje sve prolazi da bi preživio.

U rukama redatelja prvog dijela, "Crank 2“ postaje još luđi i bizarniji te odlazi korak dalje s još nevjerojatnijim scenarijem. Od početka do kraja filma "Crank 2“ nam nudi kaos koji prelazi sve uvriježene granice i namjerno pretjeruje u apsolutno svemu čega se dotakne – od  akcijskih scena, humora, scena koje graniče s dobrim ukusom i društveno prihvaćenih normi. I baš zbog toga, u svojoj apsurdnosti "Crank 2“ uspijeva biti originalan i neobično zabavan film koji je stekao jako puno obožavatelja.  Jason Statham i Amy Smart ponavljaju uloge iz prvog dijela, a u ostalim, manjim ulogama pojavljuju se country pjevač Dwight Yoakam, jedna od Spice Girlsica - Geri Halliwell te tinejdžerska zvijezda 80-ih, Corey Haim. Ulogu negativca dobio je legendarni David Carradine.


Komentari (12)

Foto