Anatomija jednog ubojstva (1959)

Anatomy of a Murder (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Lokalni tužioc preuzima slučaj poručnika koji priznaje ubojstvo silovatelja svoje supruge

 
Režija: Otto Preminger
Scenarij: Wendell Mayes, John D. Voelker
Uloge: James Stewart, George C. Scott, Arthur O'Connell, Ben Gazzara, Lee Remick...

Filmografija

Paul Biegler (James Stewart) je lokalni tužioc koji preuzima slučaj vojnog poručnika koji priznaje navodno ubojstvo silovatelja svoje žene. Proces obrane će se Paulu dodatno otežati kada će mu suprotstaviti Claude Dancer (George C. Scott) tužioc iz velikog grada.

Paul Bigler (J. Stewart) bivši je javni tužilac koji se povukao u privatnu praksu. Sada je odvjetnik koji baš i nema mnogo posla, a višak slobodnog vremena upotpunjava čestim odlascima u ribolov. Njegov dobar prijatelj i nekoć glasoviti odvjetnik McCarthy odao se piću i s nostalgijom se sjeća svojih slavnih dana. Jednoga dana Paula nazove Laure Manion i moli da preuzme obranu njezina supruga poručnika Maniona. On je u zatvoru zbog ubojstva nasilnika koji ju je silovao. Laura još uvijek na sebi nosi tragove silovateljevih udaraca, no optužba drži da silovanja nije ni bilo.

Riječ je o odličnoj i uzbudljivoj sudskoj drami Otta Premingera s izvrsnom glumačkom ekipom koju prevodi uvijek rado viđeni James Stewart. Sjajnu glazbu za film napisao je Duke Ellington.


Komentari (1)

Foto