Posljednja žena (1976)

La dernière femme (Originalni naziv)

drama

Vatrena žena promijeniti će Gerardov život

 
Režija: Marco Ferreri
Scenarij: Rafael Azcona, Marco Ferreri
Uloge: Gérard Depardieu, Ornella Muti, Michel Piccoli, Renato Salvatori, ...

Filmografija

"La dernière femme“, film jednog od najslavnijih talijanskih redatelja, Marca Ferrerija, priča je o sretnom, zdravom muškarcu iz srednjeg sloja, naizgled sigurnim u svoj bezopasan muški šovinizam koji se nastoji nositi s modernom ženom današnjice.

Gerard (Gerard Depardieu) ima dobar posao i ugodan dom za svoju suprugu i dijete. Stoga se iznenadi kada se žena pridruži emancipacijskom pokretu, rastane se od njega i ostavi mu na brigu sinčića. Nakon što sina ostavi u dječjem vrtiću na poslu, Gerard kad god stigne vodi ljubav s prijateljevom ženom, a usput i pokupi koju usamljenu djevojku koja zaluta u lokalni disko.

Gerard se uznemiri kada se prekrasna voditeljica vrtića (Ornella Muti) zaljubi u njega i odluči jednokratnu avanturu pretovoriti u vezu. I dok se on želi brinuti za svoje dijete, ona ga zamijeni. I dok on želi dijalog i nježnost, ona samo želi seks. Dok se njegov svijet urušava, a on ostaje zbunjen i ne zna više kako komunicirati, sve se više povlači u sebe, počinje se opijati i prepušta se mračnim mislima.

Uvjeren kako sve žene žele samo seks, njegovo razmišljanje ga dovede do strašnog rješenja za problem kojeg on smatra nerješivim.


Komentari (0)

Foto