Porušeni mostovi (2006)

BROKEN BRIDGES (Originalni naziv)

drama glazba

Vrativši se u rodni grad country pjevač ponovo obnavlja odnos sa svojom starom ljubavi

 
Režija: Steven Goldmann
Scenarij: Cherie Bennett , Jeff Gottesfeld
Uloge: Toby Keith, Kelly Preston, Lindsey Haun, Daniel Newman, Willie Nelson

Filmografija

Uvjerljiva i topla glazbena drama redatelja Stevena Goldmanna, "Porušeni mostovi" već i svojim naslovom ukazuje kako će joj se zaplet odvijati kao detaljnija razrada motiva klasične country tužbalice. Glavni lik filma nesretni je i neuspješni pjevač koji je u potrazi za karijerom ostavio izabranicu svog srca, samo da bi se petnaestak godina kasnije s njome ponovno spojio na sprovodima njihove braće.

Country pjevač ne baš sjajne karijere, Bo Price (Toby Keith) vraća se u rodni grad na sprovod brata koji je poginuo u nesreći na vojnom učilištu. Ponovno stupa u kontakt sa svojom starom ljubavi Angelom Dalton (Kelly Preston), novinarkom iz Miamija koja se u grad vratila iz istog razloga; i njen je brat poginuo u istoj nesreći. Bo upoznaje svoju šesnaestogodišnju kćer Dixie Leigh Dalton (Lindsey Haun) po prvi put, jer je Angelu bio ostavio još dok je ona bila trudna. Nemirna tinejdžerka počinje eksperimentirati s alkoholom, ali će joj u svemu pomoći upravo Bo, koji je nakon godina pijančevanja konačno trijezan.

Ono što film izdiže nad žanrovske klišeje jest redateljev izvanredan osjećaj za mjeru i slikovite detalje. Svaki poznavatelj američke glazbene scene teško će super-zvijezdu Tobyja Keitha zamisliti kao slabo poznatoga glazbenika, ali Keith je u ovom filmu pokazao i kako je ne samo kompetentan nego i vrlo dobar glumac.


Komentari (0)

Foto