Mališani Okruglog stola (1995)

KIDS OF THE ROUND TABLE (Originalni naziv)

komedija obiteljski fantastika

Moderna prerada legende o kralju Arthuru iz perspetkive jednog školarca

 
Režija: Robert Tinnell
Scenarij: David Sherman, Robert Tinnell
Uloge: Johnny Morina, Maggie Castle, Michael Ironside, Christopher Olscamp, ...

Filmografija

"Mališani okruglog stola" prerada je legende o kralju Arthuru. Tako je Lancelot postao prijatelj glavnog junaka, a djeva Guinevere tek je njegova prijateljica. U središtu je ovog napetog filma za mlade odrastanje glavnog lika i preuzimanje odgovornosti za učinjena djela.

Školarac Alex (J. Morina) veliki je zaljubljenik u legendu o kralju Arthuru. U šetnji šumom nađe mač u kamenu te ga uspije izvući, baš kao i Arthur. Kad se pojavi čarobnjak Merlin (M. McDowell), Alex oduševljeno pomisli kako je on novi Arthur, no stvari nisu tako jednostavne: uz pomoć Excalibura Alex pretuče lokalnog nasilnika, ali i svog najboljeg prijatelja, te ubrzo izgubi moć. Nova će se nada za Alexa pojaviti tek u sukobu s pljačkašima banke...

Kanadski redatelj podrijetlom iz Sjedinjenih Država, Robert Tinnell, specijalizirao se u filmovima za mlade, koji se često mogu pohvaliti inteligentnim izbjegavanjem klišeja. Pored Michaela Ironsidea (Totalni opoziv, Moć razaranja), glumac poznat po ulogama negativaca, sjajnu je ulogu ostvario i legendarni Malcolm McDowell (Kaligula, Paklena naranča) kao čarobnjak Merlin.


Komentari (0)

Foto