Molly (1999)

Molly (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Mladi muškarac preuzima brigu o teško bolesnoj sestri

 
Režija: John Duigan
Scenarij: Dick Christie
Uloge: Elisabeth Shue, Aaron Eckhart, Jill Hennessy, Thomas Jane, D.W. Moffett

Filmografija

Elisabeth Shue u ovoj drami glumi Molly McKay, ženu intelektualno ograničenih sposobnosti koja od djetinjstva pati od autizma. S tri su je godine smjestili u mentalnu ustanovu, a s 28 godina biva puštena na skrb bratu Bucku (Aaron Eckhart) kojeg nije vidjela od djetinjstva. U filmu glume još D. W. Moffett, Jill Hennessy i Thomas Jane. Ovo je prvi film u kojem je Dick Christie potpisan kao scenarist.

Nakon prometne nesreće roditelja, još kao djevojčica, Molly McKay (Elisabeth Sue) je hospitalizirana. Autizam joj je dijagnosticiran u ranoj dobi, no sada, kad je napunila 28 godina, zbog rezanja troškova bolnica je prisiljena prepustiti je na skrb starijem bratu Bucku McKayju (Aaron Eckhart). Bucku je stalo da Molly, no zbog razdvojenosti, ali prvenstveno bolesti, on ne osjeća bliskost prema sestri kakvu bi trebao. Kada doktori otkriju Bucku da postoji operacijski zahvat koji bi je mogao izliječiti od autizma, Buck odmah pristane. Operacija se pokaže uspješnom te razotkrije Molly kao iznimno inteligentnu osobu.  No “nova” Molly pokaže se jednako zahtjevna kao i “stara”.



Redatelj hvaljene romantične drame „Head in the Clouds“ s Charlize Theron i Penélope Cruz te komedije „The Parole Officer“ sa sjajnim Steveom Cooganom, stao je iza ove humorne drame koja se bavi ozbiljnom temom. On joj uspijeva pristupiti s dozom humora, ali i ozbiljnošću kakvu zaslužuje bolest koja onemogućava komunikaciju s voljenom osobom i razara obitelj. Glavne uloge pripale su lijepoj Elisabeth Shue te Aaronu Eckhartu, no ne smijemo zaboraviti niti D.W. Moffetta, Jill Hennessy, Thomas Jane te poznatu Lucy Liu u manjoj ulozi.


Komentari (0)

Foto